Adviesportaal
Image default
Sport

Leuke alternatieve sporten voor in en om huis

Ben jij uitgekeken op je huidige sport of wil je een leuke alternatieve sport voor in of om huis voor erbij? Heel begrijpelijk! De traditionele sporten zoals voetbal, volleybal, hockey, basketbal, rugby, en nog vele anderen zijn al jarenlang de populairste sporten. Echter heeft niet iedereen affiniteit met deze sporten en is het ook niet altijd makkelijk om deze in of om huis te spelen. Er zijn namelijk maar weinig mensen die een heel sportveld tot hun beschikking hebben. Gelukkig zijn er ook talloze andere alternatieve sporten die wel geschikt zijn om in of om huis te doen. We bespreken twee populaire sporten waar je ongetwijfeld al eens van hebt gehoord: tafeltennis en darten. 

Wat is tafeltennis

Tafeltennis is oorspronkelijk een gezelligheids spel wat is uitgegroeid tot een sport die tegenwoordig zelfs op de olympische spelen worden beoefend. Zoals de naam al suggereert is het een soort van tennis maar dan op een tafel, ook wel Pingpongtafel genoemd. Bij deze sport zijn er twee of vier spelers die een licht balletje op een tafel over het net proberen te slaan totdat één partij het balletje van de tafel afslaat. De bal moet hierbij altijd eerst op de eigen helft van de tafel stuiteren voordat hij over het net gaat. Het voordeel van deze sport is dat het enkel op de pingpongtafel gespeeld wordt en daarom geschikt is om in en om huis te spelen. Behalve de pingpongtafel moet je nog meer dingen voor tafeltennis kopen. Naast de tafel heb je een tafeltennis batje nodig, hiermee sla je de bal over het net, en de ballen natuurlijk. Het is handig om meerdere balletjes te kopen voor het geval één kapot of kwijt raakt. Ze zijn namelijk erg klein. 

Wat is darten

Het tweede alternatief voor een leuke sport voor in of om huis is darten. De kans is groot dat je dit al eens eerder hebt gedaan in bijvoorbeeld de kroeg. Echt een gezelligheidsspel, maar net zoals tafeltennis wordt darten professioneel beoefend in veel landen. Het doel van het spel is om punten te scoren door middel van het gooien van drie dartpijlen op het dartbord. Het dartbord is verdeeld in verschillende vakken met elk een andere score. Voor deze sport moet je dus goed kunnen mikken en een uitstekende coördinatie hebben. Om te spelen zijn er eigenlijk maar twee dingen nodig: een dartbord en een set met 3 pijlen. Erg simpel dus. Het is wel aan te raden om ook een bescherm bord voor achter het dartbord te kopen omdat de wand anders zal beschadigen. Het kan nou eenmaal gebeuren dat de pijl naast het dartbord belandt. Denk er wel aan dat de pijlen erg scherp zijn en het dus nodig is om goed rekening met elkaar te houden tijdens het gooien. Zo voorkom je ongelukken. 

 

Waar koop materiaal voor deze sporten? 

Al deze spullen, voor zowel tafeltennis en darten zijn te koop bij sportwinkels of online websites. Echter zullen er ook sportwinkels zijn die deze spullen niet verkopen omdat ze meer gericht zijn op de buiten sporten. Daarom zijn er online veel specialisten op het gebied van darten en tafeltennis die deze materialen wel aanbieden.  Door online een specialist op te zoeken verzeker je jezelf ervan dat je alles meteen kan kopen en dit biedt ook de mogelijkheid om producten te vergelijken. Heb jij al besloten welke het gaat worden? Veel plezier!