Adviesportaal
Image default
Marketing

Wat is white label linkbuilding?

Zoals veel online marketeers wel weten is een goed backlinkprofiel erg belangrijk. Zonder backlinks is goed ranken in de zoekmachines erg lastig. Natuurlijk is goede content op een website en de juiste techniek van een website erg belangrijk, maar linkbuilding is ook een onderdeel dat je niet kan vergeten. Echter zijn er altijd veel klachten over linkbuilding: het kost veel tijd, het kost veel moeite, er zijn meer dingen te doen. Het is dus lastig om linkbuilding uit te voeren wanneer het niet een van je hoofdtaken is. Zo zien we ook dat veel online marketing bureaus niet genoeg linkbuilding aan kunnen bieden aan hun klanten, omdat hier simpelweg geen tijd en personeel voor is. Voor deze bureaus is er een oplossing: white label linkbuilding.

 

Wat is white label linkbuilding?

Een white-label product is een product of dienst dat een bedrijf produceert, maar een ander bedrijf weer door kan verkopen alsof zij het product bezitten. Bij linkbuilding is het dus dat één partij de linkbuilding voor een eindklant doet, maar het bureau dit doorverkoopt alsof zij al het werk zelf hebben gedaan. Dit is dus handig voor bureaus die zelf geen tijd hebben om al het handmatige linkbuilding werk te doen.

 

Hoe werkt het voor online marketing bureaus?

Een white label linkbuilding partij biedt veel kansen aan online marketing bureaus. Alle diensten zijn namelijk white label in te zetten. Je kan ze dus 1 op 1 aanbieden op jouw website. Het voordeel van zo’n partij is dat ze vaak relatief erg goedkoop zijn. Zo kan je de linkbuilding doorverkopen voor een hoger bedrag waardoor je winst maakt door zelf weinig tot niks te doen. Rapportages worden gemaakt in de huisstijl van het online marketing bureau waardoor de eindklant er nooit achter komt dat ze het uitbesteden aan een externe partij. Tevens kan je zelf elke maand kiezen hoeveel uur je afneemt voor je klanten. Het is dus enorm flexibel en erg goedkoop.

 

Meer weten over white label linkbuilding? Neem een kijkje op www.reputatiefabriek.nl voor alle informatie die je nodig hebt.