Adviesportaal
Image default
Marketing

Wat is SEO en ga je het zelf doen of besteed je het uit?

Als we het hebben over SEO dan weten tegenwoordig al veel ondernemers wat we hiermee bedoelen. We hebben het dan over hoger komen in Google doormiddel van SEO (Search engine optimalisation). Je zorgt namelijk dat je jouw website optimaliseert, zodat de robots die jouw website scannen kunnen lezen dat jouw website te maken heeft met het onderwerp waar mensen in de zoekmachine naar zoeken.

Is dit zelf te doen? Ja het is te doen maar niet zomaar.

Wat ga je optimaliseren?

Als je gaat beginnen met SEO dan zal je hier veel tijd voor vrij moeten maken. Het is niet iets dat je binnen een jaartje even helemaal op orde hebt en niet iets dat op een gegeven moment optimaal is. Je zal hier altijd mee bezig moeten blijven wil je er het beste uit halen. Dit is dan ook een advies wat vrijwel ieder marketing bedrijf je zal gaan geven.

Maar wat ga je dan globaal optimaliseren:

Techniek van je website

De techniek van je website wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor de zoekmachines, maar ook voor het gebruikersgemak van een bezoeker. Neem als voorbeeld de laadsnelheid; als je website langzaam laad en je bij iedere pagina ‘die je aanklikt’ lang moet wachten, dan ben je snel weg.

Content

Google scant je website voor informatie. Als iemand in een vragende stijl iets zoekt op internet en jouw website heeft veel informatie die de vraag beantwoord, dan is er een grotere kans getoond te worden

Autoriteit

Iedere website wordt door google beoordeeld met een cijfer tussen de 0 en de 100. Er wordt gekeken naar aantal bezoekers, hoeveel wordt je online benoemt door andere partijen etc. hoe beter je cijfer hoe sneller je getoond wordt.

Besteed je het uit of ga je SEO zelf doen?

Wil je voor je bedrijf een marketingmix gaan inzetten, met meerdere kanalen actief zijn en wil je het allemaal zelf doen? Dan weet je zeker dat je geen tijd overhoudt om te doen waarvoor je ondernemer bent geworden: ondernemen. Dus het is handig wel wat zaken uit te besteden. Je kan bijvoorbeeld je social media beheer uitbesteden en zelf je website optimalisatie te doen. Het is dan wel een advies een SEO Cursus te volgen.

https://allinone-media.nl/