Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Mentale gezondheid problemen? Kijk dan deze tips!

Is jouw mentale gezondheid niet wat het mag zijn? Zit jij niet lekker in je vel? Nick de Waard is expert op het gebied van mentale gezondheid en kan je hier goed bij helpen.

1. Vind je groep

Het is bewezen dat je je goed voelt door lid te worden van een gemeenschap en relaties met anderen op te bouwen. Het verkrijgen van een gevoel van verbondenheid, betrokkenheid en een doel kan meer betekenis geven aan uw dagelijks leven. Hoor hoe deelname aan de parkrun-gemeenschap het leven van mensen heeft veranderd. Zelfs als je in een lockdown zit, is het belangrijk om in contact te blijven met familie of vrienden, dus probeer regelmatig Zoom-inhaalmomenten te regelen of maak een wandeling in je omgeving met een vriend, indien toegestaan.

2. Gezond lichaam

Lichaamsbeweging is een geweldige uitlaatklep voor het loslaten van stress, en het geeft je een goed gevoel. Als je aan lichaamsbeweging doet, komt endorfine vrij door je lichaam en wordt er bloed naar je hersenen gepompt, wat je humeur verbetert en je helpt helderder te denken. Lees meer over hoe lichaamsbeweging je humeur kan verbeteren.

3. Goed eten

Je voeding en mentale gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Het eten van kwaliteitsvoedsel zoals groenten, fruit en magere eiwitten helpt je humeur, energie en concentratie te verbeteren.

4. Zorg voor een goede nachtrust

Als het gaat om geestelijke gezondheid, is slaap een game changer. Een goede nachtrust helpt je om je verfrist te voelen. Het verhoogt ook je mentale en emotionele veerkracht, helpt je om te gaan met dagelijkse uitdagingen en verbetert de relaties die je hebt met de mensen om je heen. Probeer goede slaapgewoonten te oefenen, zoals elke avond op een vast tijdstip naar bed gaan. 

Dit zijn enkele tips. Heb je nog vragen, kun je altijd even contact opnemen met Nick de Waard

https://nickdewaard.nl/