Het regelmatig eten van kruiden en specerijen kan een positief effect hebben op je gezondheid. Veel mensen zijn hier al van op de hoogte, en weten dat bijvoorbeeld kurkuma, gember, salie en kaneel goed zijn voor je gezondheid. Een ander wondermiddel op het gebied van kruiden en specerijen is verse dille. Ondanks dat dit een veelvoorkomend product is in de Nederlandse keuken, weten we er maar weinig van af. In deze blog je hoe gezond verse dille kan zijn. Dille als medicijnBuiten het feit dat dille een lekkere smaakversterker is, werkt het ook nog eens antibacterieel en bevordert het de spijsvertering. Omdat het ook nog eens ervoor zorgt dat gassen in de darmen afnemen, is het een uitstekend middel tegen buik- en maagkrampen. Mensen die hier vaak last van hebben, wordt aangeraden om dillezaad te eten bij of na een maaltijd. Verse dille kan ook een medicijn zijn voor specifieke dingen zoals een pijnlijke menstruatie, misselijkheid en kleine dingen zoals de hik of slechte adem. Vitaminen in dilleVeel mensen weten niet dat ook kruiden en specerijen boordevol vitamines bevatten. Bij dille is het zelfs zoveel dat er meer vitaminen inzitten dan bij de meeste groenten. 100 gram dille bevat bijvoorbeeld 257% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine A. Nu is 100 gram dille natuurlijk ontzettend veel voor één maaltijd of gerecht, maar er zit veel meer vitaminen in dan men denkt. Gebruik wel altijd verse dille, hoe verser hoe beter en des te meer vitaminen! Mineralen in dilleBuiten de hoeveelheid vitaminen is dille ook een goede bron van mineralen. Dille bevat veel ijzer, namelijk 82% van de ADH. Dankzij de hoeveelheid calcium in dille, is het in combinatie met andere mineralen goed voor gezonde botten. Zo is het effectiever dan bijvoorbeeld melk of calciumtabletten. Andere vind je in dille mineralen als zink, kalium, natrium en koper terug. |
De geneeskracht van dille

Tags:
- Eten en drinken
- , Dille , Groenten , Kruiden