Adviesportaal
Image default
Electronica en Computers

Waar moet een goede laptop muis aan voldoen?

Een laptop muis kan erg handig zijn om te hebben. Dit komt omdat je op die manier makkelijk je cursor op je scherm kunt besturen. Ook kun je vaak door meerdere knoppen op de muis makkelijk alles besturen.

Bedrading of draadloos

Er zijn twee verschillende soorten laptop muizen. Zo heb je een muis met een draad en een muis zonder draad. Op het moment dat je je muis mee neemt, is het vaak een stuk handiger om een draadloze muis te hebben. Een draadloze muis zorgt er voor dat je zonder onnodige snoeren een muis kunt gebruiken. Dit maakt dat je een stuk meer bewegingsruimte hebt met de muis.

Een draadloze muis werkt vaak op baterijen of op een accu. Een muis met draad die werkt altijd op de accu van de laptop. Ook zijn er verschillende vormen van draadloos. Zo heb je infrarood, bluetooth en 2.4 GHz radiofrequentie.

Aansluiting

Een laptop muis is vaak door middel van een USB aansluiting te verbinden met een laptop. Sommige laptops werken echter met een PS/2 aansluiting. Deze muizen beschikken vaak over een PS/2 naar USB adapter. Dit maakt dat je deze muizen aan elke laptop aan kunt sluiten. De PS/2 aansluiting voor laptop muizen komt bijna nooit meer voor. Voor muizen die nog een PS/2 aansluiting hebben, kun je ook zelf een adapter halen. Deze zijn niet al te duur om te kopen.

Knoppen op de muis

Een muis heeft vaak meerdere knoppen waar je op kunt klikken. Een muis heeft altijd standaard twee knoppen. Zo heb je de linker en de rechter muisknop. Vaak hebben muizen echter ook een scrol knop. Hiermee kun je naar boven en naar beneden scrollen met je muis.

Sommige muizen beschikken ook over een aantal programmeerbare knoppen. Deze zitten vaak aan de zijkant van de muis. Aan deze knoppen kun je zelf een functie toevoegen. Zo kun je met de zijkant van je muis een programma afsluiten of de laptop of computer aan doen. Dit kan erg handig zijn als je houdt van verschillende snufjes.

https://hardwaretips.nl