Adviesportaal
Image default
Electronica en Computers

Is een gratis website maken het waard?

Er zijn veel website builders tools die mogelijkheden aanbieden om gratis websites te maken. Alleen omdat de kosten nul zijn, betekent dit echter niet dat alle site builders de moeite waard zijn om te gebruiken. Gratis website builders zijn zeker niet allemaal hetzelfde, en als je niet uitkijkt voor je eigen belangen, zou je kunnen eindigen met een site die zelfs niks waard kan zijn. 

Zoveel advertenties bij gratis versies 

Een manier waarop sommige aanbieders van gratis websites winst maken is door jouw website te vullen met advertenties die niets met jouw bedrijf te maken hebben. Dat is natuurlijk niet erg fijn voor jouw bezoekers. De extra toevoegingen van rommel ads op jouw website, zorgen er voor dat alles er goedkoop uit gaat zien zien en zorgen ervoor dat bezoekers willen vertrekken. Let op! Als bezoekers eenmaal wegklikken, komen ze waarschijnlijk niet meer terug. Dat wil je voorkomen. Bovendien maken niet-gerelateerde advertenties van derden, of het nu gaat om tekstuele of banneradvertenties, jouw site moeilijk om te lezen, en vooral onprofessioneel. Niet de dingen die je natuurlijk wilt voor jouw site. 

Lees de kleine letterjes 

Lees aandachtig de kleine lettertjes in de overeenkomst van de website aanbieder. Als u dit niet doet, kun je ontdekken dat je door in te stemmen met de gebruiksvoorwaarden van dat bedrijf, de rechten op de afbeeldingen, video’s en inhoud die je op jow website publiceert, hebt weggeschreven. Pas ook op voor clausules die de serviceprovider toestaan jouuw website naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te laten vallen als de site te veel bezoekers ontvangt. Aanbieders nemen deze clausules vaak op omdat ze niet over de apparatuur beschikken om websites met een hoog volume af te handelen. Als terugkerende bezoekers op uw website uw site niet kunnen vinden omdat deze down is, zal meer dan de helft van hen niet terugkomen om het opnieuw te proberen. Verwacht geen geduld of loyaliteit van webgebruikers. Als ze iets willen, en het niet kunnen krijgen van jouuw site, zullen ze gewoon doorklikken naar een andere website die bevat wat ze wel willen.

Gedwongen upgrades naar betaalde diensten

Veel aanbieders van gratis websites stellen je in staat om te beginnen met een gratis plan, maar na een eerste periode laten ze je upgraden naar een betaald pakket. Als je niet betaalt of kunt betalen, kunnen ze jouw site sluiten. Dat is vervelend. Als je ze jouw site laten sluiten, kan het zijn dat de inhoud van jouw website, ook verwijderd wordt. Al het werk dat je in website hebt gestopt kan dan verloren zijn. 

Maak je geen zorgen, het kan beter!


 

Gelukkig zijn er een aantal goede gratis website builders beschikbaar die professionele websites aanbieden zonder bedrieglijke kleine lettertjes. Bekijk eens BesteWebsiteBuilder.nl. Het is belangrijk om jouw onderzoek te doen voordat je afspraken maakt met een website provider die een gratis dienst aanbiedt. Zorg ervoor dat het bedrijf dat je kiest er altijd voor je is, met een service die zowel betaalbaar als van hoge kwaliteit is.

 

https://www.bestewebsitebuilder.nl/reviews/jouwweb/