Adviesportaal
Image default
Electronica en Computers

De beste OLED-TV’s

De beste OLED-tv’s van augustus 2019

OLED TV’s bieden de beste beeldkwaliteit op dit moment, maar zijn niet allemaal gelijk. Om u te helpen uw keuze te maken tussen deze top-of-the-range apparaten, hier is onze rangschikking van de beste modellen van het moment.

Onze ranking verandert deze maand niet, hoewel we onlangs de Sony AG8 hebben getest. Zolang zijn kleine broertje de AF8, die betaalbaarder is, beschikbaar is voor de verkoop, zullen wij u blijven adviseren omdat de nieuwe functies van de AG8 het prijsverschil in onze ogen niet rechtvaardigen.

Er zijn nu heel wat OLED-tv’s op de markt en niet voor niets is dit de beste displaytechnologie die momenteel beschikbaar is. Het maakt oneindige contrastniveaus, heldere kleuren en extreem brede kijkhoeken mogelijk, terwijl de afwezigheid van achtergrondverlichting (aangezien pixels bij OLED’s hun eigen licht uitstralen, zoals bij Plasma in zijn tijd) nieuwe, dunnere of zelfs gebogen ontwerpen mogelijk maakt. Hun reactiviteit is ook beter, zodat bewegende objecten scherper zijn.

De beste beeldkwaliteit, maar………

Ja, OLED is niet zomaar een kleine verbetering ten opzichte van conventionele televisietoestellen, het is een technologie die het spel echt verandert en waarvan de bijdragen duidelijk zichtbaar zijn. Maar zoals altijd is er een “maar”. Aan de andere kant zijn deze televisies minder helder, wat niet ideaal is voor de bestrijding van verblinding, hun levensduur kan korter zijn (de fabrikanten beweren echter dat dit niet langer het geval is met recente modellen), ze kunnen ook worden gemarkeerd als hetzelfde beeld te lang (vele uren) wordt weergegeven en ze kunnen vooral ook worden gemarkeerd als hun prijs hoog blijft, ook al is deze de laatste jaren gedaald en zijn er nu ongeveer 4K-modellen te vinden onder de grens van 1500 euro tijdens de verkoop.

De plaat doet niet alles….

Hoewel de plaat van de huidige OLED-modellen nog steeds afkomstig is van LG Display, het enige bedrijf dat in staat is om voldoende te produceren om aan de vraag van de fabrikanten (op dit moment) te voldoen, kan hun beeldkwaliteit nog steeds variëren, met name afhankelijk van de verwerking die op het beeld wordt toegepast. Het besturingssysteem dat in deze TV’s is geïntegreerd (het zijn allemaal Smart TV’s) is ook belangrijk, we wijzen in dit verband op het overwicht van Android TV’s, die met name door Sony of Philips worden gebruikt, maar sommige blijven hun eigen OS gebruiken, zoals LG en zijn WebOS of Panasonic of zijn My Home Screen 2.0, gebaseerd op Firefox OS.

Kortom, om u te helpen bij het sorteren van de verschillende modellen, hier is onze selectie van de beste TV’s op de markt. Wees voorzichtig, OLED verplicht, het gaat alleen om top-of-the-range televisies, gelegen boven de 1000 euro. De modellen die hier worden gepresenteerd zijn voor ons het beste van het beste van wat er momenteel op televisie wordt gedaan.

 

meer lezen op https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/

https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/