Adviesportaal
Image default
Dieren

Welk type huis dier past het beste bij mij

Nederlanders zijn over het algemeen dol op huisdieren. Misschien heb je zelf geen huisdieren rondlopen, maar in je straat is er altijd wel iemand met huisdieren. Dit komt doordat huisdieren heel erg leuk kunnen zijn. Veel mensen willen daarom ook een huisdier. Toch twijfelen velen bij de vraag: welk huisdier moet ik nou nemen. In dit artikel laten wij zien wat voor type huisdier, bij jou als persoon past.

 

Ten eerste moet je weten wat voor type persoonlijkheid je bent. Aan de hand van je persoonlijkheden kan je namelijk een huisdier vinden dat goed bij je past. Wanneer je veel van de buitenlucht houdt kan je kiezen om een hond te nemen. Door het nemen van een hond kom je namelijk automatisch veel meer buiten. Dit komt doordat je de hond dagelijks moet gaan uitlaten. Het voordeel aan honden is dat er heel erg veel soorten honden zijn. Hierdoor kan je altijd wel een type hond vinden dat past bij jouw doen en laten.

 

Ben je een meer rustig en introvert persoon en hoeft bewegen met het huisdier niet van jou? Dan kan je kiezen voor een ander soort huisdier. Een goed voorbeeld hiervan is de cavia. Cavia’s hebben over het algemeen vrij weinig verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de knaagdierkooi schoon te houden en het voeren van je cavia.

 

Wanneer je zelf echt een persoon bent dat ervan houdt om binnen huis te blijven, dan is een kat misschien wel wat voor jou. Je moet dan wel voor een kat gaan die alleen maar binnenblijft. Hierdoor heb je altijd een maatje in huis om mee te spelen, of om mee op de bank te liggen. Katten kunnen ook erg speels zijn, je kan dan leuke speeltjes voor het beestje kopen bij de dierenwinkel.

http://bonqers-dierenwinkel.nl/