Adviesportaal
Image default
Dieren

Waar je op moet letten met het nachtvissen

Het is natuurlijk ontzettend spannen om ’s nachts aan het water te vertoeven, op jacht naar vriend karper. Zeker de schemering en ochtendstond zijn vaak prachtige momenten van de dag, met plaatjes die de meeste niet-vissende mensen helaas moeten missen. Daarbij zijn deze momenten van de dag vaak heel succesvol om karper te vangen. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je een nacht wilt gaan vissen? Met deze blog geven we enkele handige tips.

 

Donker

Uiteraard spreekt het voor zich dat het donker is in de nacht. Een goede verlichting is absoluut noodzakelijk om je weg te vinden in de nacht als een karper (of brasem) zich mag aanbieden. Een zaklamp lijkt een logische keuze, maar is vaak niet handig. Tijdens het vissen heb je jouw handen vol aan een karperhengel, vismolen en schepnet. Het vasthouden van een zaklamp is dan ontzettend lastig. Daarnaast is het ook lastig om de vis te behandelen, net als het aanzetten van aas en goed inwerpen. Kies hierbij dan voor een hoofdlamp. Deze lamp zit met elastieken banden vast op het hoofd. Deze hoofdlamp maakt het mogelijk om met vrije handen gewoon aan de slag te gaan.

 

Insecten

De nachtelijke uren kent ook ander wildleven dan overdag. Hierbij kan je natuurlijk denken aan uilen, vleermuizen, egels en motten, maar met deze diersoorten is goed te leven. Helaas zijn er ook verschillende vliegende stekende insecten, waaronder de mug die juist tijdens de avond en begin van de nacht actief zijn. Dit kan langs de waterkant een ware plaag zijn, waardoor nauwelijks nachtrust gevonden kan worden. Zorg hierbij dan ook voor goed bedekkende bekleding, waaronder extra lange broekspijpen, een pet of capuchon. Het gebruik van muggenspray raden we niet aan. Deze spray kan via de handen ook op het aas terecht komen, wat er toe kan leiden dat geen enkele vis het aas nog wilt aanraken. Dat ben je helaas kansloos een het nachtvissen, waar je beter wellicht beter thuis had kunnen slapen.  

 

https://www.sportvisgigant.nl/