Adviesportaal
Image default
Dieren

Een Jack Russell uitlaten

Waarom is het uitlaten van een Jack Russel toch zo moeilijk? Veel mensen ervaren problemen als ze hun jack uitlaten. Het is niet altijd even makkelijk om aan te geven waar dit precies mee te maken heeft. Misschien herkent u het wel. Uw Jack Russel gromt zonder aantoonbare reden of loopt bij het uitlaten steeds maar aan de lijn te trekken. Of hij loopt een beetje gedachteloos door het huis te scharrelen en reageert helemaal nergens op. Ook niet als zijn favoriete gezinslid weggaat. Dit zijn geen signalen dat uw Jack Russel niet lekker in zijn vel zit en waarschijnlijk niet echt gelukkig is.

Toch zijn dit allemaal zaken die binnen uw vermogen liggen om dit te veranderen. Veel Jack Russell baasjes zijn onzeker en dit zorgt ook weer voor onzekerheid bij hun hond. Het zou toch veel fijner zij  als u een zelfverzekerd Jack naast u heeft lopen? Dit kan worden bereikt zonder een negatieve werkwijze, geen schokbanden of schelden. Sterker nog u kunt dit realiseren vanuit uw luie stoel. Geen dure hondentrainers, maar slechts uw aandacht en bereidwilligheid om een aantal eenvoudige principes te leren en toe te passen.

Een Jack Russel is een roedeldier

Dit moet u echt goed onthouden. Schrijf het ergens op en hang het op de koelkast bij wijze van spreken. Als u zich onzeker voelt over hoe u met uw Jack omgaat, zeg dit dan hardop. Dit te weten, is een fundamentele basis voor het gedrag van uw hond. Deze wetenschap zorgt ervoor dat u het gedrag van uw Jack Russel kunt begrijpen.

De roedel heeft de eerste prioriteit

Een Jack Russel denkt altijd als eerste in het belang van zijn roedel. De roedel moet sterk genoeg zijn, want dit is belangrijk voor de kans om te kunnen overleven. Dit is afkomstig van zijn voorouders; de wolf. Een krachtige roedelleider bepaald of een roedel goed of slecht gedijt.

Het instinct van uw Jack zal aanvoelen of er een krachtige leider van de roedel is. Is dit niet het geval dan raakt uw Jack Russel gefrustreerd. Het gevolg daarvan is dat ze zelf deze rol op zich willen gaan nemen. Leden van de roedel zullen door hem worden uitgedaagd en gedomineerd. Bij het uitlaten rennen ze vooruit en grommen en blaffen naar iedereen die ze maar tegenkomen. Herkent u dit gedrag?

Iedere keer dat uw Jack Russel blaft om gromt naar een van uw kinderen of uw aanwijzingen negeert, is dit gedrag dat te maken heeft met het feit dat hij roedelleider wil zijn.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het volledige artikel

http://jackrusselopvoeden.nl