Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Waarom een laag makelaarstarief niet altijd goed is

Wanneer je een woning gaat kopen of verkopen, krijg je altijd te maken met een hoop verschillende kosten. Verbouwen, de verhuizing, de makelaarskosten en ga zo nog maar even door. Natuurlijk wil je nooit teveel betalen, maar het is ook niet altijd verstandig om de goedkoopste optie kiezen. Vooral wanneer je op zoek bent naar een makelaar is het niet altijd verstandig om de goedkoopste optie te kiezen. Wij vertellen je waarom!

Kwaliteit van de makelaar

Een goede makelaar zoals Waltmann makelaars, heeft kwaliteit van de diensten bovenaan staan. De kwaliteit die een makelaar levert is ontzettend belangrijk omdat je hier goed mee geholpen zal worden, of je nu wilt verkopen of kopen. Wanneer je kiest voor een makelaar met een laag tarief, is de kans aanwezig dat je dit ook zal merken aan de kwaliteit en de service van de makelaar. Denk hier dus goed over na en zorg dat je hier een goede keuze in maakt. 

Een goede makelaar verdient zichzelf terug

Het belang van een goede makelaar is zo ontzettend groot. Een hoop mensen vergissen zich hierin en dat is zonde. Een goede makelaar maakt het kopen van een nieuwe woning of het verkopen van je huidige woning een stuk makkelijker. Daarnaast kan een makelaar behoorlijk wat invloed uitoefenen op de prijs. Dit zorgt er dan ook voor dat een goede makelaar zichzelf makkelijk terug verdient. Stel dat je door je makelaar 10.000 euro minder moet betalen voor een nieuwe woning. Dan is het natuurlijk niet erg dat de kosten voor de makelaar iets hoger zijn dan normaal. 

Zorg er dus voor dat je niet direct voor de goedkoopste optie gaat. Doe onderzoek naar verschillende makelaars en vraag eventueel aan bekende of zij goede ervaringen hebben met een makelaar. Het is namelijk ontzettend fijn om een goede makelaar te hebben.