Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera kopen is een goed idee. Je moet beslissen of je wilt dat deze live video’s opneemt. Daarnaast zijn er nog twee overwegingen. Wil je dat de camera je op de hoogte stelt wanneer er iets gebeurt? Of wil je in realtime zien wat er gebeurt? Een beveiligingscamera die alleen activiteit registreert, is goedkoper dan een camera die ook live beelden via internet kan bekijken. Als het je doel is om te kunnen zien wat er op een bepaald moment gebeurt in plaats van via pushmeldingen te worden gewaarschuwd wanneer er iets gebeurt, dan is opnemen misschien niet nodig voor je behoeften. Er zijn nog een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden.

Je camera wel of niet integreren in je smart home systeem?

Je moet beslissen of je je beveiligingscamera-feed wilt integreren met je smart home-systeem. Dit kan handig zijn als je andere apparaten hebt die via hetzelfde platform zijn verbonden, zoals slimme verlichting of garagedeuropeners. Als iemand bijvoorbeeld via de voordeur je huis binnen wilt komen, zal een beveiligingscamera deze gebeurtenis waarschijnlijk opnemen en een waarschuwing sturen naar alle apparaten in je huis die betrekking hebben op hetzelfde platform, zoals een slimme luidspreker. Het systeem zal dan de lichten voor je aandoen, zodat je precies weet waar iemand vandaan komt wanneer ze binnenkomen en de garagedeur sluiten zodat niemand eruit kan.

Draadloze of bekabelde camera?

Kies voordat je een beveiligingscamera koopt of je een draadloze of bekabelde camera wilt hebben. Draadloze camera’s zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren dan bekabelde, maar hebben een beperkt bereik. Dit betekent dat ze alleen binnen een bepaald gebied kunnen werken en niet kunnen worden gebruikt in grote ruimtes zoals je achtertuin of oprit. Ze vereisen ook dat je ze verbindt met een bestaand wifi-netwerk dat mogelijk niet vanuit alle delen van je huis toegankelijk is. Bekabelde beveiligingscamera’s hebben daarentegen geen Wi-Fi-verbinding nodig, maar kunnen alleen in de buurt van een stopcontact worden geïnstalleerd. Ze zijn doorgaans betrouwbaarder dan draadloze modellen, omdat er geen risico is dat het signaal onverwacht wegvalt. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes met onbetrouwbare internet toegang, zoals liften en kelders. Als je de camera echter na de installatie moet verplaatsen, is dit ook geen optie, omdat je deze elke keer moet verwijderen als je hem verplaatst. Denk dus goed na over welke het beste is voor jouw behoeftes. 

Tip: Onlinecamerashop