Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Uw verstandskies trekken?

U kunt bij ons terecht om uw verstandskies te trekken. Verstandskiezen trekken gebeurt vaak al op de leeftijd van 17 tot 25 jaar. Op die leeftijd is het verstandskiezen trekken meestal preventief. Dit om problemen op latere leeftijd te voorkomen. Verstandskiezen trekken kan uitgesteld worden, maar zodra de verstandskiezen later complicaties geven, zal de behandeling een stuk moeilijker zijn.

De meest voorkomende reden om verstandskiezen te trekken is vanwege de beperkte ruimte voor de andere tanden en kiezen bij het doorkomen. Dit kan diverse (ernstige) complicaties geven. De verstandskiezen zijn vaak ook niet goed te bereiken en daardoor niet makkelijk schoon te maken, wat kan leiden tot tandbederf. Het tandbederf kan zich verspreiden in uw gebit en daarmee ook uw overige tanden en kiezen aantasten. In het geval van een ontsteking in de kies is het verstandskiezen trekken noodzakelijk. Na het genezen van de wonden, worden de verstandskiezen van de andere kaak getrokken.

Als er kortgeleden een tand of kies getrokken is, of als je een wond in de onderkaak hebt opgelopen, dan moet je opletten dat de wond langs je kaaklijn niet ontsteekt. Dat kan leiden tot een kaakontsteking. Een kaakontsteking komt vaak voor en is hartstikke vervelend, maar gelukkig kunnen de meeste infecties van het kaakbot goed behandeld worden met standaard antibiotica. Een kaakbotontsteking is immers meestal een bacteriële infectie en bacteriën kunnen goed met antibiotica worden bestreden. Sommige tanden of kiezen komen los of kun je bewegen. Ook kan pijn voorkomen in een deel van de kaak dat zich uitstrekt over meer dan één tand of kies. Harde zwelling van de kaak kan ook duiden op een kaakontsteking. Het kan dan ook chirurgisch behandeld worden door middel van een kaak correctie. Bent u erg bang voor de ingreep, bespreek dan met de kaakchirurg of u in aanmerking kunt komen voor een extractie onder narcose.

https://orfeokliniek.nl/