Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Radiatorfolie aanbrengen

Radiatoren stralen warmte uit van alle kanten, ook van de achterkant. Wanneer aan de achterkant van de radiator isolatiefolie wordt aangebracht, wordt de stralingswarmte naar boven en naar voren afgebogen in plaats van naar achteren. Op deze manier wordt de warmte teruggekaatst in de kamer. Hoe sneller de temperatuur in huis stijgt, hoe minder tijd de cv-ketel hoeft bij te dragen aan de warmtevoorziening. Resultaat: minder gasverbruik!
 

Waar plaats je radiatorfolie

Het is de bedoeling dat je de radiatorfolie aan de achterzijde van de radiator plaatst. Dit kan of direct tegen de radiator, of tegen de wand. Van de laatste optie ben ik niet zo’n voorstander, maar dat is mijn persoonlijke mening. Als je namelijk de isolatie tegen de wand plaatst dan bestaat de kans dat je hier tegenaan moet kijken. Niet echt een mooie blikvanger lijkt mij… Plaats je de folie direct achter de radiator, dan valt dit veel minder op.

 

Hoe breng je radiatorfolie achter je radiator aan?

Knip met een schaar een stuk radiatorfolie op de gewenste maat. Plaats de radiatorfolie achter de radiator en zet hem vast met tape of lijm. Zorg ervoor dat de folie zo dicht mogelijk bij de radiator wordt aangebracht, zodat hij het beste werkt.

 

Wat zijn de voordelen van radiatorfolie?

Radiatorfolie houdt kamers warmer door de warmte terug te kaatsen in de kamer. Veel van de warmte die geproduceerd wordt door de radiator gaat ook verloren in de muren van je woning. Door radiatorfolie te plaatsen houdt je tot wel liefst 96% meer warmte vast in je woning.

Radiatorfolie is een geweldige manier om de efficiëntie van jouw verwarmingssysteem te verbeteren. Door meer warmte vast te houden, kun jij je energierekening verlagen en jouw huis warmer houden tijdens de koudere maanden. Radiatorfolie is een betaalbare manier om jouw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.


https://bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/radiatorfolie-zo-breng-je-het-aan