Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Pre-workout voeding en supplementen? Drie tips

Ben jij op zoek naar pre-workout voeding of supplementen die je helpen het maximale uit jouw training te halen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips.

Tip 1. Eiwitten zijn belangrijk

Wat voor sport je ook beoefent, je gaat je spieren inspannen. En om je spieren weer te kunnen herstellen, heeft je lichaam eiwit nodig. Er zijn veel manieren waarop mensen dit doen. De een eet een flinke steak, de ander eet vis uit blik als pre-workout snack, de ander maakt een shake met behulp van een poeder. Allemaal prima bronnen van eiwit.

Als je veel gaat sporten ga je merken dat eiwitten duur zijn. Een van de goedkoopste eiwitbronnen zijn eieren zelf. Je kunt bijvoorbeeld een eierkoker voor thuis kopen en de gekookte eieren meenemen naar de gym. Het is wel wat werk om ze dan vervolgens allemaal te pellen. Maar voor degenen die graag zuinig leven is dit een goede optie.

Tip 2. Niet alle eiwitten zijn gelijk geschapen

Hoewel het kan lijken alsof elke gram eiwit in je pre-workout maaltijd, snack of shake gewoon een gram eiwit is, is dit niet per se het geval. Er zijn ruim twintig aminozuren die we iedere dag als onderdeel van onze voeding binnenkrijgen. Veel van deze stoffen heeft je lichaam nodig om allerlei andere stoffen van te maken die door je hele lichaam gebruikt worden.

De verschillende type aminozuren hebben ook een verschillend effect op de manier waarop je spieren worden opgebouwd. Zo is staat caseïne erom bekend dat het langzaam wordt afgebroken door je lichaam, waardoor je er de hele nacht door eiwitten vrijkomen om spieren mee te herstellen. Om die reden eten veel sporters ’s avonds kwark, want kwark bevat relatief veel caseïne. Een ander type eiwit dat veel wordt gebruikt als sporters is whey-eiwit. Veel sporters gebruiken whey-eiwit als pre-workout supplement.

Tip 3. Er zijn ook supplementen waar allerlei zaken in zitten

Hoe meer je je verdiept in de mogelijkheden om het maximale uit je training te halen met een pre-workout, hoe meer dingen je waarschijnlijk wilt slikken. Als je niet uitkijkt, kun je naast je sporttas straks een aparte tas meenemen met pre-workout supplementen. In plaats daarvan kun je ook een pre-workout supplement kopen dat allerlei zaken combineert. Daardoor krijg je in een keer alle goede aminozuren en nuttige zaken zoals een flinke dosis cafeïne binnen.

https://kossonutrition.nl/product/pre-workout-kossoine/