Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Migraine behandelen met botox

Het inzetten van botox is bij veel mensen vooral bekend als een middel tegen rimpels. Dat is ook niet gek want het werkt natuurlijk ook erg goed tegen allerhande soorten rimpels in het gezicht. Er bestaan echter wel veel misverstanden over botox. Zo kan het niet in alle delen van het gezicht worden gebruikt en zijn er ook toepassingen van botox die niet cosmetisch zijn.

Zo is migraine botox een mogelijkheid die wellicht niet per se bij veel mensen bekend is. De inzet van het middel botox tegen migraine en de klachten hiervan, is een vrij nieuwe toepassing. Migraine en de aanvallen hiervan worden vaak veroorzaakt door te strak samenspannen van de spieren op de schedel. Botox, feitelijk een gif, werkt als een spierverlammer en legt de spieren waar het ingespoten wordt, tijdelijk stil. Dat klinkt misschien een beetje eng maar kan in sommige toepassingen dus juist erg nuttig zijn. Dit is ook de manier waarop botox goed werkt om bijvoorbeeld kraaienpootjes, die vervelende rimpeltjes rondom de ogen, te behandelen. Deze rimpels zijn meer dan eens een combinatie van een ouder en dus minder elastisch geworden huid en een overactiviteit van spieren, zoals turen of fronsen door bijvoorbeeld verminderd oogzicht.

Aangezien migraine ook ten dele toe te schrijven is aan die overactieve spieren in het hoofd, kan het goed werken om deze, tijdelijk, minder actief te maken. Ook de prijzen botox behandeling zijn vaak zeer redelijk. Regelmatig hebben ook de goede, gerenommeerde klinieken leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken.

De behandeling met botox, of het nu voor rimpels of migraine is, is niet permanent. Voor optimale resultaten zal je een paar keer per jaar terug moeten om de behandeling te laten herhalen. Je kunt natuurlijk ook voor een enkele behandeling kiezen, dat is gelukkig ook geen enkel probleem.

 

http://faceland.nl