Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Is het verkeer wel veilig genoeg

We maken er allemaal deel van uit, het verkeer. We reizen dagelijks naar ons werk, school of andere plekken en maken hierdoor ook deel uit van het verkeer. Het is dus belangrijk dat we dit allemaal op een veilige manier doen, anders kan het voor veel mensen problemen gaan opleveren.

Steentje bijdragen

Het is niet alleen de taak van de gemeente om het verkeer veiliger te maken. Het is ook niet alleen de taak van de politie, het is onze taak als weggebruikers om het verkeer veilig te houden. Denk maar aan alle ongelukken, die worden niet veroorzaakt door politieagenten, maar weggebruikers. Het is daarom belangrijk dat we dit allemaal op een veilige manier doen.

Maatregelen

Er zijn een aantal maatregelen die genomen kunnen worden om het verkeer veiliger te maken:

  1. Koop een achteruitrijcamera. Een camera waarmee je alles kan zien wat er achter je gebeurt, klinkt dat niet ideaal. Misschien denk je dan wel dat je alles kan zien in de spiegels die je hebt, maar dat kan nog zwaar tegenvallen. Het kan nog een hele taak zijn om de beste achteruitrijcamera te vinden, maar als je goed online zoekt dan vind je er heel veel informatie over.
  2. Een weggebruiker heeft een voorbeeldfunctie. Al bestuur je een auto of ben je een voetganger, als volwassene hebben we een voorbeeldfunctie voor kinderen. Als je altijd door rood heen loopt, zal je kind denken dat dit normaal is en het zelf ook doen. Dit is niet alleen heel gevaarlijk voor het kind zelf, maar ook voor de andere weggebruikers. Het is dus belangrijk dat we aan de verkeersregels houden, vooral als er kinderen in de buurt zijn om het goede voorbeeld te geven.
  3. De gemeente moet goed in de gaten houden waar veel ongelukken gebeuren, zodat dit misschien voorkomen kan worden.
https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/