Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Hoe kun je verschillende soorten fietsen met elkaar vergelijken?

Als je toe bent aan een nieuwe fiets wil je natuurlijk de juiste keuze maken. De fiets moet perfect passen bij jouw levensstijl. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten fietsen. Ten eerste te kiezen uit een elektrische of normale fiets, damesfiets, herenfiets, racefiets en nog veel meer. En dan heb je ook nog eens keuze uit tientallen merken. Maar hoe maak je nu de beste keuze en hoe vergelijk je fietsen met elkaar?

Stap 1: jouw levensstijl

De eerste stap voor het vergelijken van fietsen is dat je gaat kijken naar jouw leven. Werk je of ga je naar school? Fiets je daarheen? Waar gebruik je je fiets allemaal voor? Dit is allemaal zeer belangrijk om te bepalen welke fiets bij jou past. Ben je bijvoorbeeld slecht ter been of is je conditie niet optimaal? Dan is een elektrische fiets misschien iets voor jou. Of als je naar je werk wilt gaan fietsen maar het net te ver vindt voor een normale fiets, kan een elektrische fiets ook de oplossing zijn. Of ga je naar school en wil je gewoon een simpele damesfiets? Bekijk dus eerst goed wat jouw levensstijl is, waar je de fiets allemaal voor gebruikt en waarvoor je de fiets in de toekomst voor wil gaan gebruiken. 

Stap 2: welke fietsen kan je elimineren?

Je start het vergelijken van de fietsen met te elimineren welke fietsen sowieso niet in jouw plaatje vallen. Wil je sowieso geen herenfiets of mountainbike? Dan kan je die alvast wegstrepen. Doe dit tot je een selectie van ongeveer drie categorieën overhoudt. Dit is jouw top 3 favoriete fietsen die je grondig gaat vergelijken met elkaar.

Stap 3: het soort fiets

Uit jouw top 3 ga je de fietsen vergelijken. Je gaat grondig op zoek naar alle voor en nadelen van de categorieën. Een voordeel van een elektrische fiets is bijvoorbeeld dat je met wind tegen of als je een heuvel op fietst dezelfde snelheid kan vasthouden zonder harder te hoeven trappen, maar een nadeel is bijvoorbeeld dat een elektrische fiets met voorwielmotor op zandwegen, bladeren en sneeuw het voorwiel kan gaan slippen. Uiteindelijk kies je de soort fiets met de meeste voordelen die voor jou belangrijk zijn. 

Stap 4: het merk

Als laatste moet je een keuze gaan maken voor het merk. Het is belangrijk om je fiets bij een onafhankelijke retailer te kopen zoals Premiumbikes. Deze geeft jou een eerlijk advies over de kwaliteiten van verschillende merken, helpt jou de fietsen te vergelijken en zo kom je uiteindelijk bij de ideale fiets voor jou.