Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Genieten van de zon in Spanje

Te weinig mooi weer in dit koude kikkerlandje? Geniet van de zon in Spanje. De huizenprijs in Spanje is 41 procent voordeliger dan in Nederland. Dit klinkt aangenaam. Voor twee ton heb je al een riante villa in een mooi adembenemend landschap. Dat komt in Nederland helemaal nooit voor. Wil je een huis kopen in Spanje, dan moet je enige voorbereiding treffen. Een huis kopen gebeurt vaak met de hulp van een makelaar. Deze zijn in Nederland gediplomeerd en weten (als het goed is) waar ze mee bezig zijn. In Spanje heb je die garantie niet. Daar kan iedereen die dat wil zomaar makelaar worden zonder dat ze enige diplomering en certificering hebben vergaard. Voordat je dus met een makelaar in zee gaat, moet je dus even nagaan of deze makelaar wel verstand heeft van zijn eigen zaken.

Wat we tegenwoordig ook vaker zien is dat mensen hun woning kopen zonder dat hier überhaupt en makkelijk bij aan te pas komt. Dit kan natuurlijk ook. Het voordeel hiervan s dat dit natuurlijk geld bespaard. Wanneer een potentieel koper geïnteresseerd is, dan neemt deze direct contact op met de koper. Het zelf verkopen van de woning is een accuraat werk, maar makkelijker van vele mensen denken. Het verkopen verloopt via vier stappen.

Stap1: aanmelden. Je meldt je aan en hierbij zorg je ervoor dat je het profiel dat je aanmaakt zo compleet mogelijk invult. Ook moet je uiteraard alle informatie naar juistheid invullen. Wat voor de potentiele kopers interessant is: de reden van verkoop. Als je meer vertelt over de achtergrond van de verkoop, is de kans dat iemand het huis koopt iets groter.

Stap 2: Kies een pakket. Het huis online zetten kost geld. Wanneer je huis online staat is het wel voor de hele wereld zichtbaar, dus alle kopers van de wereld kunnen jouw huis bekijken.

Stap 3: Zet de woning online. Wanneer je dit doet, moet je er zoveel mogelijk info bij geven.

Stap 4: houdt contact met de potentieel kopers. Zelf geïnteresseerd in een huis kopen Tenerife? Kijk op checkpablo.com.