Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Een tuinhuis of overkapping laten maken

Je wil binnenkort je tuin verbouwen of misschien wil je wat extra toevoeging aan je huis. Je kunt dan ervoor kiezen om een lekker loungehoek in je tuin te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een tuinhuis neer te zetten. Vaak heb je tuinhuisjes met overkapping, waardoor je niet opeens een tuinhuis hebt, maar ook een overdekt terras. Zo kun je langer van je tuin genieten, want ook als er een zomerse plensbui is kun je dan gewoon lekker buiten blijven zitten. Is het wat kouder ’s avonds? Geluk voor jou, want onder de overkapping blijft de warme van de dag goed hangen. Ben je benieuwd naar een tuinhuis? Lees dan verder.

 

Douglas

Een tuinhuis van douglas hout zie je tegenwoordig vaak. Dit hout is afkomstig van de douglasspar. Dit hout is erg stabiel en recht en is zeer eenvoudig met een machine te bewerken. Het bewerken gaat veel makkelijker dan bijvoorbeeld het bewerken van eikenhout. Douglashout heeft ook nog een warme kleur en vergrijst met de jaren een beetje. Dit vinden veel mensen mooi, daarom zie je ook dat een tuinhuis van douglas hout tegenwoordig dus vaak wordt gekozen. Daarnaast is de houtsoort populair omdat deze houtsoort een lange levensduur heeft en een warme uitstraling.

 

Overkapping

Je kan dus ook een overkapping van douglas hout laten maken. Zo kun je lang van het buitenleven genieten. Door de overkapping zorg je bovendien ook voor meer woonruimte. Zo heb je meer ruimte om gezellig met je vrienden te zitten. Wat ook kan is de overkapping als opslagruimte gebruiken. Je kunt hier spullen onder zetten, zodat deze droog blijven. Zo zijn ze beschermd tegen iedere weersomstandigheden. Toch liever je spullen binnen? Kies dan toch voor een tuinhuis.

https://handelsondernemingkirkels.nl/douglas-tuinhuis/