Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Een Jacuzzi kopen: wel of niet doen?

Het is erg luxe om een Jacuzzi te hebben in je tuin. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tijdens de corona-crisis een Jacuzzi te kopen. Er kan namelijk niet in het buitenland op vakantie worden gegaan en mensen zoeken dus naar alternatieven. Voorafgaand aan de aankoop is het wel verstandig om een aantal afwegingen te maken. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte? Wanneer je een ruim balkon hebt, kun je de Jacuzzi op het balkon plaatsen. 

Soorten baden om in te relaxen 

Veel mensen noemen een bubbelbad een Jacuzzi. Eigenlijk is dit een merknaam van het type bubbelbad. Wanneer je opzoek gaat naar een bubbelbad en je geeft aan in Google of bij de winkel, dat je op zoek bent naar een Jacuzzi, dan krijg je maar één soort type bubbelbad te zien. Hierdoor hebben mensen hun keuze snel gemaakt en vergeten ze dat er ook andere soorten bubbelbaden zijn. Zo kun je ook relaxen in een hot tub. Dit is vaak een houten bad met een kachel erin. 

Een Jacuzzi kopen

Door de hoeveelheid Jacuzzi’s weten mensen vaak niet welke ze moeten kopen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig om van te voren een budget in gedachten te hebben. Daarnaast moet je bedenken hoeveel plek je in de Jacuzzi wilt hebben. Hoeveel mensen komen er? Waar komt de Jacuzzi te staan? Wil je bubbels en lampjes? Natuurlijk kun je ook naar een winkel gaan, maar het is handig om dit allemaal van te voren in gedachte te hebben. Wanneer je dit namelijk niet doet, dan kan het zijn dat je kiest voor een duurder exemplaar dan je voor ogen had. 

Is het onderhoud veel werk?

Veel mensen haken af bij de aankoop van een Jacuzzi als ze horen dat het moet worden onderhouden. Het valt echter heel erg mee met de onderhoud. Vaak kun je al met chloortabletten het water netjes houden. Daarnaast zit er een filter in de Jacuzzi, deze dien je elke week even schoon te maken met een tuinslang of douchekop. Het filter moet wel eens in de zoveel tijd worden vervangen, dit kost geen vermogen. 

Probeer een Jacuzzi eens uit

Wanneer je nog erg twijfelt over de aankoop van een Jacuzzi, kun je een opblaasbare variant kopen. Als je er dan achter komt dat je er vaak in zit en het plezier niet snel verliest, dan zou je eventueel een nieuwe of tweedehands Jacuzzi kunnen kopen.