Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Een achteruitrijcamera is ontzettend handig!

Een achteruitrijcamera is ontzettend handig om te hebben aan uw voertuig. Onder andere tijdens het parkeren, maar ook tijdens het achteruit rijden. Als je denkt aan een achteruitrijcamera kopen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Voor de cameralens is het samengevat zo dat het van belang is te bepalen wat je wilt kunnen zien. Moet iets op grote afstand in het beeld gebracht worden dan is een kleine hoek vaak beter. Bij een te grote kijkhoek zou je dan een veel te breedbeeld krijgen waarop hetgeen je eigenlijk wilt zien niet of nauwelijks meer te onderscheiden is. Voor een kleine afstand geldt dit vaak andersom neem je dan een te kleine kijkhoek dan zie je dingen niet die je wel zou moeten zien omdat dit buiten het zicht van de camera valt. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, denk aan een machine waar dichtbij maar in groot detail iets bekeken moet kunnen worden, dan kan een kleine kijkhoek ondanks de korte afstand toch noodzakelijk zijn.

De stof- en waterdichtheid van de camera is een belangrijk aspect doordat de camera buiten wordt geplaatst. Alle camera’s zijn voorzien van een IP-waarde waarmee de dichtheid wordt aangegeven. Deze bestaat uit 2 cijfers de eerste staat voor de stof dichtheid, doordat alle camera’s stofdicht zijn staat hier altijd een 6. Het tweede cijfer is belangrijker om op te letten dit loopt van 0 t/m 9 waarbij de 9 voor de beste waterdichtheid staat.

Om ook ’s nachts een goed beeld te kunnen geven zijn de meeste camera’s voorzien van infrarood LED’s. Let hier dus op wanneer het voertuig ook ’s nachts wordt gebruikt, zeker als er op het voertuig zelf beperkt licht aanwezig is.

Het beeld van de meeste camera’s is standaard gespiegeld, omdat dit het beeld weergeeft zoals je het normaal ook in de spiegel zou zien. Dit is het meest natuurlijk wanneer de camera wordt gebruikt om een spiegel te vervangen. Wil je zelf kunnen bepalen of beelden gespiegeld of ‘normaal’ moeten worden weergegeven dan raden wij een SVEN-systeem aan.

Verschillende camera’s zijn voorzien van een microfoon om het geluid nabij de camera op de monitor te kunnen horen. Let er wel op dat je in dat geval ook een monitor nodig hebt die de geluiden ook kan doorgeven.

Voor gebruik onder koude omstandigheden zijn er camera’s beschikbaar die voorzien zijn van cameraverwarming om condensvorming tegen te gaan en zo onder alle omstandigheden een goed beeld te garanderen.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl