Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto goed onderhouden doe je zo

Elke bestuurder weet dat een van de belangrijkste onderdelen van verkeersveiligheid het onderhoud van je voertuig is. Voor beginnende automobilisten is het belang van dit onderhoud misschien niet zo duidelijk. Als je alleen maar de openbare weg op wilt en vrijheid wilt ervaren zoals je nog nooit eerder heeft gehad, is het laatste waar je aan denkt meestal dat je banden in goede staat verkeren en dat de olie je motor veilig houdt. Ten eerste is het voor de verkeersveiligheid natuurlijk van belang om een APK keuring uit te laten voeren, bijvoorbeeld bij Apk keuring Hoorn. Lees verder om te weten wat je nog meer moet doen om je auto goed te onderhouden.

Controleer de banden

Je banden zijn misschien wel de belangrijkste factor in hoe je voertuig over de weg rijdt. Je banden houden je voertuig verbonden met de weg, zodat je veilig kunt draaien, accelereren en remmen. Versleten banden lopen het risico op te blazen, werken niet zoals ze normaal zouden doen en vormen zelfs een verhoogd risico bij slecht weer. Het is een goed idee om je banden elke keer dat je je olie ververst te wisselen. Evenzo moet je je uitlijning elk jaar professioneel laten controleren, bijvoorbeeld door  Auto garage Hoorn, om er zeker van te zijn dat je stuur recht is en je banden perfect vlak rollen met de weg eronder voor maximale tractie en functionaliteit.

Ververs de olie regelmatig

Elke motor heeft regelmatig olieverversingen nodig. De olie zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van je motor in samenhang blijven bewegen met minimale wrijving. Na verloop van tijd wordt olie vuil en moet deze worden ververst om je motor gezond te houden. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je voertuig om erachter te komen hoe vaak je fabrikant voorstelt om je olie te onderhouden.

Controleer en vervang je ruitenwissers

Als de regen of sneeuw begint te vallen, moet je goed kunnen zien. Je hebt ruitenwissers nodig die in goede staat verkeren. De wissers zijn van rubber gemaakt en zullen na verloop van tijd en blootstelling aan de elementen verslijten. Oude ruitenwissers laten strepen achter die moeilijk te doorzien zijn en kunnen zelfs krassen op je voorruit veroorzaken.

 

https://automeister.nl/apk-keuring/