Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Over Chiptuning Den Haag

Dit brengt ons terug bij de twee jongens vanaf het begin met de twee enorm verschillende tuning-ervaringen. Goede afstemming wordt uitgevoerd met behulp van goede tools die verbinding maken met de ECU en de informatie erin betrouwbaar kunnen lezen en schrijven. Ze zijn niet goedkoop. Bovendien worden de metingen die de Chiptuning tuners informatie geven om mee te werken uitgevoerd op rollenbanken die ook niet goedkoop of klein zijn. Een goed afstemmingsproces kost ook tijd. 

Wat meestal goedkoop is, zijn generieke afstemmingsbestanden die de hoeveelheden brandstof en zuurstof verhogen door te raden waar ze zouden moeten zijn. Dit is geen goede optie, zoals je hieronder zult zien.

Is Chiptuning veilig?

Het kan volkomen veilig zijn. Een goede tuner moet over alle benodigde apparatuur beschikken en bekend zijn met de stressniveaus die verschillende auto-onderdelen kunnen doorstaan. Dit zijn meestal tuners die optionele tuning-fasen 2 en 3 aanbieden, waar ze sommige hardware-onderdelen veranderen die de gewenste vermogenstoename niet aankunnen. Ze moeten er ook voor zorgen dat uw motor in goede staat is voordat ze worden afgesteld. Deze tuners kunnen volkomen veilig stemmen en hun werk staat zeer hoog aangeschreven. Elke motor is anders en met betrouwbare, realtime informatie die is verzameld met behulp van goed gereedschap en dynamometers, kan een tuner elke afstemming perfect afstemmen op die specifieke auto en binnen de veilige grenzen blijven. Het belang van expertise spreekt natuurlijk voor zich.

Sommige “tuners” kopen een (meestal goedkope) afstemmingstool die verbinding maakt met uw auto en ze downloaden de genoemde generieke afstemmingsbestanden in bulk van internet, installeren degene die bij uw auto past in uw ECU en hopen op het beste. Hoop is zelden genoeg. Bij Chiptuning Den Haag weten wat ze doen en leveren ze uitstekende kwaliteit op het gebied van chiptuning.

Sommige tuners zitten in het midden van de twee. Ze hebben meestal goed gereedschap, maar ze hebben geen dyno. Ze downloaden het stockbestand van uw ECU en sturen het naar een respectabele tuner die de informatie gebruikt om de parameters af te stemmen. Hij stuurt het bestand vervolgens terug naar je tuner, die het in je auto installeert. Dit kan bevredigend zijn, hoewel het nooit zo efficiënt en veilig kan zijn als afstemmen op basis van realtime dyno-metingen. Simpel gezegd – meer informatie, beter.

Al met al met Tuning Center zorgt ervoor dat uw auto perfect getuned is. 

https://tuning-center.nl