Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Wat is een plateauwagen?

Een plateauwagen is een aanhanger waarbij de wielen onder de laadvloer zitten, ook hebben ze zijwanden die neerklapbaar zijn waardoor het supermakkelijk is om te laden en lossen met een heftruck. De plateauwagen heeft ook een groot laadoppervlak doordat de volledige breedte benut kan worden, hierdoor is een plateauwagen uitermate geschikt voor het vervoeren van zware en grote goederen. Het draagvermogen van een plateauwagen kan verschillen tussen de 750 tot en met 3500kg. Om de juiste plateauwagen te kunnen kiezen heb je dus al deze informatie nodig. 

Wat zijn de voordelen van een plateauwagen?

Het grootste voordeel wat plateauwagens hebben is dat de wielen onder de laadvloer zitten, zo steekt er dus niks uit aan de zijkanten. Door de omlaag klappende borden kan je heel gemakkelijk via de zijkant bij je plateauwagen. De lading is makkelijker te verdelen op de laadvloer omdat deze breder is doordat de wielen onder de laadvloer zitten. Je hebt dus een grotere laadvloer met dezelfde afmetingen van de aanhanger. Er is ook een ruim assortiment aan plateauwagens met verschillende afmetingen en laadvermogens bij Aanhangwagendirect. Zo kan je bij hun ook je eigen plateauwagen samenstellen.

Zelf jouw plateauwagen samenstellen?

Wil jij een plateauwagen kopen maar staan jouw gewenste specificaties of afmetingen er niet tussen? Dan kan je bij Aanhangwagendirect ook jouw eigen plateauwagen samenstellen, Aanhangwagendirect heeft namelijk in samenwerking met Eduard een configurator beschikbaar gesteld. Hierin kan je gemakkelijk jouw Eduard plateauwagen in 3D bekijken en in 360 graden roteren. Er zijn heel wat opties waarmee jij jouw plateauwagen van Aanhangwagendirect kan samenstellen. 

Kijk nu op Aanhangwagendirect.nl voor de 3D configurator!

Welke afmetingen en laadvloerhoogtes kan ik kiezen voor mijn plateauwagen?

Een plateauwagen heeft een groot scala aan afmetingen beschikbaar. Zo is in het assortiment plateauwagens van Aanhangwagendirect de kleinste plateauwagen 200×145 cm en de grootste maar liefst 611×223 cm. Tussen deze afmetingen zitten nog genoeg verschillende plateauwagens om ervoor te zorgen dat de juiste plateauwagen er voor jou bij zit. 

Er zijn voor plateauwagens een drietal laadvloerhoogtes:

  • 56 cm

  • 63 cm

  • 72 cm

De plateauwagen met de laagste laadvloerhoogte is 56 cm. Deze hoogte is met name handig bij het gebruik van oprijplaten omdat de hellingshoek hierbij relatief klein is, ook vangt de plateauwagen minder wind omdat deze lager ligt. Dat de plateauwagen lager ligt maakt het zwaartepunt ook lager als deze hoog beladen wordt. Eduard tandemasser plateauwagens worden bijna altijd standaard afgeleverd met een laadvloer van 63 cm hoog, hierbij is er een voordeel ten opzichte van de 72 cm aangezien bij de 63 cm laadvloerhoogte het zwaartepunt nog steeds relatief laag ligt. De plateauwagens met een laadvloerhoogte van 63 cm worden ook standaard geleverd met 13 inch wielen, deze hebben weer een aangenamere wegligging in vergelijking met plateauwagens met 10 inch wielen. Een plateauwagen met een laadvloerhoogte van 72 cm ligt redelijk hoog qua zwaartepunt, hierbij is er een voordeel omdat het een hoogte is waarbij je prettig met je handen kan laden en lossen.

Plateauwagen kopen van Aanhangwagendirect?

Weet jij wat voor plateauwagen jij wilt? Als je het nog niet zeker weet kan je met al jouw vragen terecht bij Aanhangwagendirect. Zij geven jou een advies op maat en helpen jou naar de zoektocht naar de perfecte plateauwagen.