Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Waan je in tropische sferen: tips voor een zomerse inrichting in huis

De zomer nadert en dat betekent dat we weer volop buiten kunnen leven. Maar ook binnenshuis kun je het zomergevoel creëren door je interieur aan te passen. Breng de tropische sfeer in huis met kleurrijke accessoires, een palmboom, heerlijk zomerse gerechten en een geheel nieuwe inrichting. Hoe precies? Ontdek het in deze blogpost!

 

Zomerse kleuren

De eerste stap bij het creëren van de perfecte zomerse inrichting is kleur. Ga voor felle kleuren zoals roze, groen, geel en oranje, die doen denken aan de zon en het strand. Voeg bijvoorbeeld kleurrijke kussens, plaids en fleecedekens toe aan je bank, of hang een kleurrijk schilderij of poster op.

 

Een belangrijke essential: een tropische plant

Een andere must-have in een zomerse inrichting is een palmboom voor binnen. Met deze prachtige plant voel je je direct op een tropische en zomerse bestemming. Een groot voordeel van deze plant is de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het aanbod groot genoeg dat je er gegarandeerd een kunt vinden die past bij jouw verwachtingen en behoeftes

 

Zomerse drankjes en hapjes

Bij de zomer hoort lekker eten. En wat past beter bij het tropische thema dan exotisch eten en drankjes? Denk bijvoorbeeld aan tapas, nachos, fish & chips en fruitige cocktails. Ook zomergroenten gebruiken in jouw favoriete zomerse gerechten. Check daarom ook vooral welke groentes er lokaal en op dat moment worden geoogst. Tot slot je jouw keuken- en eetkamerinrichting net die extra touch geven door te kiezen voor (gekleurde) borden, tafelkleden en servetten.

 

Het zomerleven buiten ervaren

Binnen is het fijn, maar buiten leven is nog veel beter. Maak gebruik van je terras, balkon of tuin door deze om te toveren tot een zomerse oase. Plaats een buitenkeuken waar je heerlijk kunt barbecueën, of richt je tuin in met een zithoek voor lange avonden in de buitenlucht.

Ook kun je jouw tuin een kleine make-over geven zodat deze echt zomerklaar is. Dit kan o.a. met mooie bloemen, planten en decoratie-items zoals beeldjes, lantaarns en kussens. Vergeet ook vooral niet om je tuinmeubilair eens goed schoon te maken en netjes te houden. Zo kun je de hele zomer genieten van een mooie, opgeruimde tuin.