Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Je huis verkopen zodat je kunt huren?

Wanneer je uit huis gaat heb je niet altijd de mogelijkheid om meteen een huis te kopen. Vaak is dit afhankelijk van je inkomen en je spaarrekening. Tegenwoordig heb je ook voor het huren van een huis al een flink inkomen nodig. Vaak wordt voorafgaand van een bezichtiging gevraagd of je bijvoorbeeld twee of drie keer de maandelijkse huur bruto verdient, is dit niet het geval? Dan kunnen ze de bezichtiging afzeggen. Een tijd geleden besloot Elon Musk om al zijn huizen te verkopen om te gaan wonen in een tiny house die hij huurt. Wil jij na het lezen ook snel je huis verkopen in Zuid Holland?

Elon Musk

Elon Musk heeft recentelijk veel van zijn fysieke bezittingen verkocht. Sommige speculeren omdat hij hiermee zijn kolonisatie van mars mee wilt bekostigen, andere bronnen melden dat hij van het slechte imago af wilt. Hij heeft om welke reden dan ook besloten om zijn huizen te verkopen en te gaan wonen in een huurwoning. Zelf zegt musk zijn woningen verkocht te hebben omdat hij vindt dat het een aanvalsvector is. Mensen zouden de neiging hebben om hen aan te vallen vanwege zijn manier van leven.

Onderhouds redenen

De redenen dat wij beter iets kunnen huren dan kopen heeft twee redenen, namelijk de kosten van onderhoud en het niet kunnen krijgen van een hypotheek. Wanneer je geen vast contract hebt is het krijgen van een hypotheek vrijwel onmogelijk en ben je genoodzaakt iets te huren of kopen van je spaargeld. De tweede reden zijn de hoge kosten van het onderhouden van een huis. Wanneer je zelf een huis hebt gekocht moet je deze ook onderhouden. De onderhoudskosten worden vaak geschat op 1% tot 3% van de totale waarde van een huis. Dit kan dus zomaar €5.000,- tot €15.000,- per jaar zijn!

Je gaat emigreren

Mocht je voor langere tijd naar het buitenland gaan dan kun je zowel je huis verkopen als onderverhuren.  Mocht je geen spaargeld hebben maar de reis toch moeten bekostigen? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je het huis moet verkopen zodat je de reis kunt betalen. Naast het bekostigen van de reis en verblijf zijn er nog meerdere factoren waar je rekening mee moet houden als je gaat emigreren. Wij wensen je een goede reis en verblijf op je bestemming!