Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Beste zijslaapkussen slaapwijsheid

Slapen op je zij: alles over het beste zijslaapkussen Slaapwijsheid

SLAAPTIPS VOOR ZIJSLAPERS

Als u liever op uw zij slaapt, zorg er dan voor dat u een goed kussen kiest om nek- en rugpijn te voorkomen. Slaap op de zij die voor u het prettigst aanvoelt, maar wees niet bang om een andere houding aan te nemen als die voor u niet werkt.

Voor een goede vergelijking van zijslaapkussens gaat u naar de pagina Beste zijslaapkussen Slaapwijsheid.

 

Hoe de slaaphouding van invloed is op uw gezondheid
De meeste volwassenen gaan in bed liggen zonder na te denken over hoe ze liggen. Het is zo’n routinegewoonte dat velen niet stilstaan bij de gezondheidseffecten van het slapen op de ene of de andere manier. Toch zeggen slaaponderzoekers en artsen dat onze slaaphouding van belang is.

Slapen op je buik, rug of zij kan een verschil maken op het gebied van snurken, symptomen van slaapapneu, nek- en rugpijn, en andere medische aandoeningen. Ontdek wat de beste slaaphouding is voor uw gezondheid.

Wat is de meest voorkomende slaaphouding?
De meerderheid van de mensen slaapt op hun zij of rug en het kleinste percentage slaapt in buikligging.

In dit artikel hebben we het over de zijligging, slapen op je zij dus! Het blijkt dat op je zij slapen eigenlijk best goed voor je is – vooral als je op je linkerzij slaapt. Het helpt niet alleen tegen snurken, het is ook goed voor je spijsvertering en kan zelfs brandend maagzuur tegengaan.

In een oudere studie werden 10 mensen gedurende twee dagen onderzocht. De eerste dag rustten de deelnemers op hun rechterzij na het eten van een vette maaltijd. Op de tweede dag wisselden ze naar de linkerzijde. Hoewel dit een klein onderzoek was, ontdekten de onderzoekers dat slapen op de rechterzijde brandend maagzuur en zure reflux deed toenemen, wat suggereert dat het een goede reden zou kunnen zijn om ’s nachts van kant te wisselen.

Op je zij slapen is echter niet altijd het beste. Het kan niet alleen stijfheid in je schouders veroorzaken, maar ook een gespannen kaak aan die kant. En uit onderzoek blijkt dat op je zij slapen rimpels in de hand kan werken.

 

Welke soorten hoofdkussens zijn het beste voor zijslapers?

Sommige zijslapers geven de voorkeur aan donzen of donzen alternatieve hoofdkussens, terwijl anderen vinden dat schuim of andere speciale kussens beter voor hen werken. Donzen en donzen alternatieve hoofdkussens voelen comfortabel en klassiek aan, maar zijn niet altijd stevig genoeg om zijslapers de neksteun te geven die ze nodig hebben voor een goede wervelkolomuitlijning. Zijslapers die een donzen kussen gebruiken, moeten er daarom op letten dat het kussen een voldoende hoge loft heeft om ondersteuning te bieden.

Schuimkussens zijn meestal steviger en verkrijgbaar in één stuk of gevuld met versnipperd schuim, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast. Losse schuimkussens hebben soms uitsparingen om de schouders en nek te ondersteunen, maar zijslapers moeten voor de aankoop controleren of deze geschikt zijn voor hun slaaphouding.

Als u een kussen tussen uw onderbenen legt, kunt u uw heupen beter uitlijnen om lage rugpijn te voorkomen.

 

De beste slaaphouding

Laten we eerlijk zijn. Slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven – zelfs als we geen acht uur slapen – maar er komt meer bij kijken dan u misschien denkt. Als u problemen heeft om genoeg te slapen of een blessure heeft, is er meer aan de hand dan alleen maar gaan liggen en wat slaap inhalen. Uw slaaphouding speelt een grote rol in uw slaapkwaliteit, wat betekent dat het tijd kan zijn om uw slaaphouding aan te passen.

Verschillende slaaphoudingen hebben verschillende voordelen. Als u kampt met pijn of andere gezondheidsproblemen, kan het nodig zijn om van slaaphouding te veranderen om u te helpen hiermee om te gaan. En hoewel het misschien niet iets is wat u in één nacht kunt doen, kan het zeker de moeite waard zijn om het uit te proberen.

De tijd nemen om jezelf geleidelijk te trainen om in een nieuwe houding te slapen kan het geheim zijn om je slaapkwaliteit te verbeteren. Maar als u zich daar niet prettig bij voelt, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt ook proberen uw favoriete slaaphouding aan te passen om er zeker van te zijn dat u er het meeste uit haalt.

Elk individu is anders. Wat belangrijk is, is dat u doet wat werkt voor uw lichaam en uw slaapbehoeften.

Welke kussenhoogte werkt het beste voor zijslapers?

Zijslapers hebben meestal een kussen met een gemiddelde tot hoge kussenhoogte nodig om hun hoofd, nek en wervelkolom in de juiste positie te houden. Dit betekent meestal dat ze een kussen met een dikte van minstens 5 cm moeten gebruiken. De kussenhoogte is echter afhankelijk van de vorm van uw lichaam en de mate waarin u in uw matras wegzakt.

Mensen met brede schouders hebben misschien een kussen van meer dan 10 cm nodig, terwijl mensen die diep in hun bed wegzakken zelfs een kussenhoogte van 10 cm te hoog kunnen vinden. Verstelbare kussens kunnen een goede keuze zijn voor mensen die niet zeker weten welke kussenhoogte ze nodig hebben.

Hebben zijslapers een zacht of stevig kussen nodig?
Zijslapers hebben meestal een steviger aanvoelend kussen nodig om de wervelkolom de hele nacht neutraal te kunnen houden. Een steviger gevoel kan ook voorkomen dat uw kussen na verloop van tijd zijn vorm verliest.

 

Breng een bezoek aan de website over goed slapen en zijslaapkussens: Slaapwijsheid.nl 

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/zijslaapkussen/