Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Abonnement nemen of toch kiezen voor een prepaidsimkaart

Een mobiele telefoon is voor veel mensen essentieel voor hun werk of privéleven. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Je kunt je telefoon bijvoorbeeld gebruiken om zo veel mogelijk contact te houden met een familielid in het buitenland. Als je geen mobiele telefoon hebt, is het ook mogelijk om contact te houden met iemand die in een ander land woont, maar dit is een stuk minder makkelijk. Daarom is het erg fijn om over een mobiele telefoon te beschikken. Bovendien is het sowieso fijn om altijd bereikbaar te zijn voor je vrienden, familieleden of collega’s. 

Je eigen mobiele telefoon

Het is erg handig om een mobiele telefoon te hebben. Er zijn verschillende manieren om een mobiele telefoon aan te schaffen. De meeste mensen vinden het fijn om een telefoon te kopen en daar vervolgens een abonnement of een prepaidkaart bij te nemen. Toch is het ook mogelijk om je telefoon af te betalen in de loop van je abonnement. Op die manier kun je toch een mooie nieuwe telefoon kopen zonder dat je het geld in één keer hoeft te betalen. Dit is voor veel mensen erg fijn, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je maandelijks meer kosten maakt voor je abonnement. Daarom is het vaak verstandiger om de telefoon te kopen om daar vervolgens een lossen simkaart bij te nemen. Je kunt er op die manier voor zorgen dat je maandelijks zo min mogelijk kosten maakt. Op de lange termijn is dit fijner omdat je meer kunt sparen. Bovendien hoef je er niet per se voor te kiezen om een abonnement te nemen. Je kunt ook een prepaid simkaart kopen. Dat is een simkaart die je zelf kunt opladen wanneer jij dat wilt. Hierbij zit je ook niet vast aan een bepaalde periode waarbinnen het tegoed op moet zijn. 

Een prepaid simkaart

Het is fijn om een abonnement te hebben omdat je dan nooit moeite hoeft te doen om je simkaart op te laden, maar dit is voor sommige mensen ook geen goed idee. Dat komt doordat het niet slim is om een abonnement te nemen wanneer je niet iedere maand evenveel tegoed nodig hebt. Je komt dan in de situatie dat je de ene maand veel minder gebruikt dan waarvoor je betaald terwijl je tegoed de andere maand volledig op gaat waardoor je bij moet kopen. Daarom is het voor veel mensen fijner om een herlaadkaart te kopen zodat zij zelf kunnen bepalen wanneer het tijd is om hun tegoed op te laden. 

Geld besparen

Als je het niet fijn vindt om hoge vaste lasten te hebben, is het een goed idee om een prepaid simkaart te nemen in plaats van een mobiel abonnement. Met een abonnement zit je namelijk voor een aantal jaar aan maandelijkse kosten vast terwijl je bij prepaid zelf kunt bepalen wanneer je de simkaart oplaadt. Daarom is het veel makkelijker om op de kosten van je telefoon te besparen wanneer je prepaid hebt.