Dit zijn de trends voor kant- en klare maaltijden

Al jarenlang stijgt de vraag naar kant- en klare maaltijden. Waar vroeger moeder de vrouw de halve dag in de keuken doorbracht, hebben jongeren vaak geen zin of geen tijd meer om uitgebreid te koken. Ze zijn veel te druk met werken, sporten of genieten, en bovendien vaak single. Tegelijk heerst er meer dan ooit het bewustzijn dat eten lekker én gezond zou moeten wezen.

 

Daarom kiezen jongeren in toenemende mate voor het bestellen van professioneel bereide kant- en klaarmaaltijden. Betaalbaar, lang houdbaar, en bovendien gezonder dan de bekende bezorgpizza of andere vette hap. Deze trends zien we op dit moment.

 

Bedrijven verbeteren hun marketing

Een kant- en klaar diner heeft nog steeds vervelende associaties: smakeloos eten, magnetrons, een eenzame TV-kijker in een slecht verlichte kamer, kapotgekookte groenten, het ziekenhuis. Om het imago van hun eten op te peppen zijn veel voedselproducenten inmiddels een marketingoffensief begonnen. Ze schakelen bekende chef-koks in om gerechten samen te stellen en aan te prijzen. Ze investeren in mooie, kleurrijke verpakkingen en aantrekkelijke maaltijdpresentaties. En ze hameren op de hoeveelheid groente en eiwit in hun producten, om duidelijk te maken dat een moderne kant- en klaarmaaltijd heel goed gezond kan wezen.

 

Er verschijnen versmaaltijden voor specifieke doelgroepen

Om beter aan te sluiten bij de behoefte van verschillende consumenten raakt het aanbod gediversificeerd. Jongeren willen graag een feestelijke, smakelijke maaltijd, ouderen waarderen bekende, klassieke gerecht. Voor een deel van de kopers is de prijs het allerbelangrijkst, anderen willen juist graag meer geld uitgeven aan een luxe maaltijd. Natuurlijk is er een steeds ruimer aanbod van vegan en veganistische maaltijden beschikbaar. En op websites zoals www.fuelyourbody.nl/ is het aanbod speciaal afgestemd op enthousiaste sporters, krachttrainers en afvallers. Door deze diversiteit spreken de nieuwe kant- en klaar diners steeds meer mensen aan.  

 

Kant- en klaar exotisch voedsel komt binnen handbereik

Ook het aanbod van bereid eten viel lange tijd nogal tegen. Hollandse aardappelgerechten, saaie bakjes pasta en stukken vlees in een ondefinieerbare jus – dat was vaak wat de pot schafte als je voor kant en klare maaltijden koos. Nu verschijnen er steeds meer opwindende nieuwe gerechten uit de verste uithoeken van de wereld in het versschap. Verfijnde Perzische maaltijden, uitstekende Thaise curry’s, Ethiopische stoofschotels en Koreaanse barbecuemaaltijden moeten de kieskeurige eter overhalen om vaker voor gemak te kiezen. Niet alleen lokale restaurants, maar ook de grote levensmiddelenbedrijven liften mee op deze smakelijke trend.

 

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren

Wereldse smaken van thuis: jouw online winkelervaring

Als je in het buitenland woont, kan het lastig zijn om die typische Nederlandse of Belgische producten te vinden waar ...

Waar bestel je het lekkerste pizzadeeg in een paar klikken?

Je hebt zin in pizza. Niet zomaar een pizza, maar eentje die smaakt alsof ‘ie zo uit een authentieke Italiaanse ...

Zakelijke catering op maat in regio Amsterdam

Of u nu een kleinschalige teamvergadering of een groot zakelijk evenement organiseert: in Amsterdam is de lat voor representatie hoog. ...

Barbecuepakketten voor elke gelegenheid: genieten zonder zorgen

Barbecuepakketten voor elke gelegenheid: genieten zonder zorgen Een barbecue organiseren is altijd een goed idee. Of het nu gaat om ...

De veelzijdigheid van gezouten noten in elke mix

Gezouten noten zijn er in talloze soorten en smaken. Of u nu houdt van krokante cashewnoten, robuuste amandelen of klassieke ...

Vitabella pootaardappelen: De beste start voor uw teelt

Quik Pootaardappelen is al jarenlang dé specialist in pootaardappelen. Het familiebedrijf heeft zich volledig gericht op het kweken en leveren ...

Wanneer treden symptomen van koemelkallergie meestal op?

Symptomen van koemelkallergie treden meestal op binnen enkele minuten tot enkele uren na het consumeren van melk of melkproducten. In ...

Is het goed om veel eiwitten te eten?

Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon en spelen een belangrijke rol in tal van lichaamsprocessen. Ze zijn ...

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid met een refurbished koffiemachine

Ben je op zoek naar een hoogwaardige koffiemachine, maar wil je tegelijkertijd duurzaam en voordelig bezig zijn? Een refurbished koffiemachine ...

Hoe beheer je een bedrijfskantine effectief en efficiënt?

Het beheren van een bedrijfskantine kan een uitdaging zijn, maar het is ook een kans om je medewerkers een waardevolle ...

Waarom kiezen voor vitamine D zonder toevoegingen?

Het beste vitamine D zonder toevoegingen vinden kan een uitdaging zijn in een markt die overspoeld wordt met supplementen. Vitamine ...

De Perfecte Espressomachine Kiezen: Een Gids

De keuze voor een espressomachine kan overweldigend zijn gezien het brede scala aan beschikbare opties. Van beginners tot doorgewinterde barista’s, ...

Lunch opties via webshop in Den Haag

Een heerlijke lunch bestellen hoeft geen gedoe te zijn. Voor iedereen in Den Haag die op zoek is naar verse ...

Waarom rauwe honing kopen een goede keuze is

Bij de keuze voor een natuurlijke zoetstof draait alles om kwaliteit en smaak. Rauwe honing kopen bied je niet alleen ...

Waar komen oesters eigenlijk vandaan?

Verse oesters komen uit diverse wateren over de hele wereld. Oesters zijn schelpdieren die gedijen in zout- of brakwateromgevingen, met ...

Waarom vegan eiwitten goed zijn voor jou

Vegan eiwitten, afkomstig van plantaardige bronnen, worden steeds populairder vanwege hun gezondheidsvoordelen en voedingswaarde. Ze bieden een uitstekende bron van ...