Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Hoe je jouw taalvaardigheden kunt verbeteren in het dagelijks leven

De Nederlandse taal up to date houden op een prettige wijze, dat willen we allemaal. Om je taalgebruik goed te onderhouden is het verstandig om bij te blijven op het gebied van taal. Veel mensen vragen zich af waar je iets kunt vinden als je iets wilt opzoeken. Of hoe je zonder al te veel moeite wat bijleert. Een aantal tips hoe je je taalvaardigheden kunt verbeteren in het dagelijks leven. Interesse in in een cursus Duits?

 

Zoek informatie op bij Google

De eenvoudigste en makkelijkste manier om iets snel te weten is het opzoeken bij Google. Echter moet je wel opletten dat deze zoekmachines geen garantie geeft dat je antwoorden ook juist zijn. Zoek dus vooral op Google, maar wees altijd kritisch. Als je vragen stelt aan de zoekmachine dan kom je gelukkig bij de beste websites uit zoals Taaladvies.net en onze taal.

 

Het gebruik maken van Van Dale

Van Dale speelt geen officiële rol bij het soort van vastleggen van de Nederlandse taal. Al zou je dat wel snel vermoeden. Van Dale is namelijk een commercieel bedrijf en verkoopt producten zoals woordenboeken en andere taalproducten. Een gratis woordenboek kan heel handig zijn, maar besef je wel dat je niet zomaar door een Van Dale woordenboek bladert. Je hebt namelijk een abonnement nodig en dat geldt ook voor de vertaalwoordenboeken. Ook is het mogelijk om bij de concurrent Prisma te kijken voor woordenboeken.

 

De website Woordenlijst.org

 

Interesse in een mooi woord?

Als je interesse hebt in een mooi woord en wilt weten waar het vandaan komt, dan kun je de website van de Etymologiebank bezoeken. Deze website vertelt over alle woorden waar het precies vandaan komt. Je hebt veel gratis bronnen tot je beschikking en zodoende kun je de herkomst van de woorden achterhalen. 

 

Gebruiken van een combinatiewoordenboek

Is het zo dat je een besluit maakt of een besluit neemt? Je kunt via de website van de Combinatiewoordenboek het woord “besluit” opzoeken en dan weet je het. Deze gratis website zorgt voor duizenden combinaties van werkwoorden en zelfstandige naamwoorden. 

https://www.ocdopleidingen.nl/talen/duits/