Adviesportaal
Image default
Woningen

Ruzie met de buren tijdens het verbouwen van je woning

Woon je momenteel in zernike campus? En wil jij je woning verbouwen? Dan moet er veel geregeld worden voordat je aan de slag gaat met het verbouwen van je woning. De buren moeten namelijk op de hoogte worden gebracht van de verbouwing. Er is namelijk een grens waar je niet overheen mag gaan met het verbouwen. Doe je dit wel? Dan is er een grote kans dat je ruzie krijgt met de buren. Dit is natuurlijk niet wat je wilt en daarom kun je het beste een kadastrale kaart raadplegen. Op deze manier krijg je meer informatie over jouw perceel en over de woongrens. Op deze manier weet je precies waar deze zit en voorkom je eventuele problemen met de buren. Wat heb je nu precies aan een kadastrale kaart? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Meer informatie over een omgeving

Heb je nog geen perceel gekocht, maar ben je dit wel van plan? Dan is het van groot belang dat je informatie opzoekt over een bepaalde omgeving. Je moet natuurlijk heerlijk kunnen wonen in je nieuwe omgeving, maar niet iedere omgeving sluit aan op je wensen en behoefte. Met een kadastrale kaart kun je meer informatie opvragen over een gemeente, dorp of een stad. Je kunt hier meer informatie vinden over de leeftijdsopbouw en meer over het aantal huizen in de omgeving. Daarnaast zijn er ook luchtfoto’s die je kunt bekijken en krijg je zo een duidelijk beeld van de omgeving. Typ in de zoekbalk siddeburen in, zodat je alle informatie over siddeburen krijgt.

Premium versie

Er is vaak een premium versie beschikbaar als je op de website kijkt van een kadastrale kaart. Met een premium versie kun je veel meer informatie krijgen over een perceel en dit is natuurlijk erg handig. Zo kun je een kaart met maatvoering bestellen en krijg je zo de exacte afmetingen van je woning, tuin en het omtrek van het perceel. Veel cruciale informatie die je ook kunt gebruiken voor het verkopen van je woning.