Adviesportaal
Image default
Woningen

Lexwonen.nl als kopen niet lukt

Lukt het jou niet om een huis te kopen kijk dan eens op de website van lexwonen.

Er kunnen natuurlijk diverse oorzaken zijn waarom u geen hypotheek kan krijgen. Ook het verkrijgen van een huurwoning kan problemen opleveren. Lexwonen.nl heeft diverse mogelijkheden waardoor je toch in een woning kan wonen. Hieronder de probleemgroepen waar wij een oplossing voor hebben.

  1. Te weinig inkomen om te kopen
  2. Geen of te weinig eigen geld om te overbieden
  3. Geen huurwoning kunnen krijgen

Kopen lukt niet door te weinig inkomen

Je hebt te weinig inkomen om een huis te kopen? Ook met je partner is het niet mogelijk om te kopen?  Weet jij dat Lexwonen.nl de enige is die hypotheken verstrekt voor 4 personen. Begeleiding van aankoop, koopakte notaris en de hypotheek. Kijk eens op de homepage van lexwonen.nl, daar staan alle soorten meer persoons hypotheken vermeld.

Koop je met meerdere personen dan lukt een hypotheek wel. Samen heb je meer eigen geld wat je nodig hebt om te overbieden.  Hoeveel overbieden berekent lexwonen voor jullie. En samen is je inkomen veel hoger. Een vast dienstverband is niet nodig via lexwonen. Middels een UWV verzekeringsbericht lukt een huis kopen altijd.

Voorbeeld huis kopen 4 persoons hypotheek

De 4 vrienden Jochem, Dennis, Stefan en Don waren eerst op zoek naar een huurwoning in Veenendaal.  Helaas stonden ze al 4 jaar ingeschreven en was het niet gelukt om een huis te huren. Via Lex van de Straat van Lexwonen hebben ze een huis gekocht voor € 755.000,-. Vraagprijs was € 700.000,-. Omdat de vrienden zonder voorbehoud van financiering hadden gekocht hoefden ze niet zoveel te overbieden. Maandlast voor dit riant perceel bedroeg € 740.,- per maand.

De 4 vrienden zijn van plan om de komende 12 jaar samen te wonen onder 1 dak. Koop je met meerdere personen een huis dan ben je ook verplicht om allemaal op dat adres te verblijven en ingeschreven te staan. Maak dus vooraf goede afspraken. Gaat iemand eerder dan afgesproken de woning verlaten dan moet het huis verkocht worden. Diegene die het huis verlaat heeft namelijk recht op een deel van de overwaarde. Dit moet dan allemaal passen in de huidige hypotheek. Mocht dit passen en op te brengen zijn dan moet er een “ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid” gemaakt worden door de notaris.

Kopen met UWV verzekeringsbericht

Normaal gesproken heb je een werkgeversverklaring nodig om te kunnen kopen. Lexwonen bekijkt altijd de situatie wat beter is. Of een UWV-verzekeringsbericht of een werkgeversverklaring. Heb jij geen vast dienstverband en krijg jij ook geen intentieverklaring? Zit je al wel minimaal 2 jaar in het arbeidsproces? Met een UWV verzekeringsbericht lukt het via Lexwonen.nl om te kopen.

Je dient dit pdf aan ons te mailen maar let op, voordat je dit bericht gaat downloaden zorg er voor dat je BSN nummer niet geactiveerd is. Lexwonen maakt online de hypotheekberekening hoeveel hypotheek deze persoon kan krijgen. Dus zonder vast contract geen enkel probleem om samen met 4 personen te kopen in plaats van huren.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig?

Om te weten hoeveel eigen geld je nodig hebt moet je eerst en paar zaken regelen.

  • Wat is de marktwaarde van het aan te kopen huis?
  • Hoeveel kunnen wij op inkomen kopen?
  • Wat is de vraagprijs?

Heb je een leuk huis gezien laat dan lexwonen de berekening maken. Moet je zelf op onderzoek gaan naar de taxatiewaarde en dan ben je een week verder. Zoveel tijd heb je niet. Stel jullie kunnen € 800.000,- aan hypotheek krijgen. De vraagprijs van de woning bedraagt € 650.000,-. De taxatiewaarde bedraagt € 680.000,-.  Je doet een bod van € 725.000,-. Omdat op inkomen de hypotheek ruim past en omdat de taxatiewaarde € 680.000,- bedraagt kan je € 680.000,- lenen. Omdat je een hoger bod hebt gedaan van € 725.000,- heb je dus € 45.000,- aan eigen geld nodig. Dit bedrag moeten jullie samen ophoesten.

Huis kopen en de notaris

Ga je een woning kopen met 2 of meer personen? Ga altijd vooraf naar de notaris toe voor advies. Vaak brengt iedereen een ander bedrag aan eigen geld in. Wordt de woning ooit verkocht dan moet iedereen eerst zijn eigen geld terug krijgen en dan houd je de zuivere overwaarde over. Zou je dit niet doen dan verdwijnt de eigen inleg direct in de overwaarde die je vervolgens verdelen moet bij de verkoop van de woning. Lexwonen legt het je graag uit.

De koopakte

Nog even dit. Laat altijd de koopakte goed nakijken. Als jij een huis koopt onder voorbehoud van € 500.000,- aan financiering dan mag je geen hogere hypotheek aanvragen. Ook niet als dat inkomen technisch  lukt. Bij een eventuele afwijzing kan je dat 10% van de koopsom kosten als boete.

Verkopers kopen meestal bij de persoon die het minste hoeft te financieren. Hoe hoger de hypotheek wordt des te meer kans op een afwijzing. Spreek je dus af dat je onder voorbehoud van financiering koopt dan moet je dus een bedrag invullen. Doe je dat niet dan vult de makelaar dat in. Bij in gebreke blijven heb je dus de 10% boete aan je broek.

Achteraf hoger aanvragen via Lexwonen

Lexwonen vraagt altijd na de goedkeuring hogere hypotheek aan zodat er minder eigen geld nodig is.  Is de taxatie hoger dan gedacht dan is er minder eigen geld nodig. De verwachting van de huidige huizenmarkt is dat huizenprijzen zullen stijgen. Mocht nu achteraf de taxatie hoger uitvallen en je hebt al een akkoord op de oude aanvraag? Onder voorwaarden kunnen wij dan toch een hogere hypotheek aanvragen.

Gekeken wordt of de hypotheek passend is op zowel het inkomen als de taxatiewaarde. Een hogere hypotheek dan de taxatie kan nooit. Tussen de aanvraag en overdracht een hogere hypotheek aanvragen kan alleen bij Lexwonen.nl.

Lukt kopen niet vraag Lexwonen

Lukt het je dus niet om een woning te kopen vraag aan lexwonen om hulp. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Het werken volgens een bepaald plan en passende strategie is nodig als je een woning wil kopen.