Adviesportaal
Image default
Marketing

De werking van het Google algoritme

Hoe kom ik hoger in google? Dat is de vraag die een hele hoop mensen zich afvragen tegenwoordig. Voor een hele hoop goede bedrijven is online spullen verkopen een soort tweede bedrijf geworden aangezien het zo ongelooflijk populair is. Het lijkt wel alsof deze bedrijven met gemak al hun spullen verkopen. Toch is het zo makkelijk niet, het Google algoritme is een erg complex iets waar nog veel over geleerd kan worden. De vraag is dus: Hoe werkt dat Google algoritme eigenlijk?

Doel van het algoritme begrijpen

Iets begrijpen is altijd op zichzelf al iets moois maar zijn er hier nog verdere pluspunten? Het antwoord daarop is ja. Als iemand namelijk een eigen online bedrijf wilt beginnen is het namelijk erg handig dat zij begrijpen hoe dit algoritme werkt. Niet iedere online business werkt even goed en een deel van waarom sommige bedrijven niet goed werken is omdat ze het algoritme niet begrijpen. Als je namelijk het algoritme niet begrijpt dan kan het zo zijn dat jouw bedrijf nooit opgemerkt wordt in de massa’s van andere bedrijven. Het begrijpen van het algoritme is dus erg belangrijk!

Hoe werkt het algoritme?

Het algoritme van Google is een erg complex iets en dus is het heel moeilijk uit te leggen. Toch gaan we een poging doen. Te beginnen met het feit dat Google geen mogelijkheden heeft om meer te betalen voor een betere plek op de Google lijst, je moet het dus echt zelf doen. Het Google algoritme werkt op een manier dat hoe meer ‘kliks’ je krijgt hoe sneller mensen je zullen vinden. Je moet er dus voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen op je klikken. De manier waarop je dat doet is erg belangrijk, je moet er namelijk voor zorgen dat als mensen zoeken voor bepaalde woorden ze jouw bedrijf vinden. Dat doe je door deze woorden duidelijk te vermelden op je site. Als je deze basis stappen volgt heb je een goed begin voor je eerste online website.