De drie belangrijkste vragen bij het kiezen van een automatische deur

Adviesportal

De eerste vraag die gesteld wordt is of uw automatische deur binnen wordt geïnstalleerd of een toegangsdeur vormt met buiten. Voor een buitendeur kunt u namelijk bijvoorbeeld kiezen voor een luchtsluis die zorgt dat bij openen de warmte lekker binnen blijft. Als uw deur binnen met buiten verbind is de volgende vraag op welke plek uw pand zich bevindt. Is dit aan een drukke winkelstraat of aan de kust met veel wind? Dit heeft vooral te maken met het instellen van de sensor zodat deze niet nodeloos de deur open en dicht laat gaan zonder dat daar reden toe is. U kunt het beste vragen om hulp van een expert als Entrance in Barneveld in Gelderland.

Hoeveel ruimte heeft u?

De volgende vraag is hoeveel ruimte u heeft voor uw automatische deur en hoe groot moet de doorgang zijn bij openen? Afhankelijk hiervan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een dubbele schuifdeur die voor maximale doorgang zorgt, maar ook de meeste ruimte nodig heeft. Bijvoorbeeld een telescoopdeur of vouwdeur heeft daarentegen heel wat minder ruimte nodig en kan nog steeds een ruime doorgang creëren.

Hoe wordt de automatische deur gebruikt?

De tweede belangrijke vraag is hoe intensief uw automatische deur gebruikt gaat worden. Komen uw klanten, medewerkers of patiënten druppelsgewijs binnen dan heeft u een andere deur nodig dan wanneer er een constante stroom mensen naar binnen en buiten wil. In dit laatste geval is bijvoorbeeld de carrousel deur een goede oplossing. Dit is de bekende ronddraaiende deur die u wel kent van grote supermarkten, theaters of Schiphol. Een gewone schuifdeur zou in dit geval simpelweg altijd open staan en dus zijn hele functie teniet doen.

Wat zijn de veiligheidseisen?

De laatste belangrijke vraag waar u naar moet kijken is welke veiligheidseisen uw deur aan moet voldoen. Sluit uw deur een steriele ruimte af? Dan moet deze lucht en geluiddicht zijn. Wilt u controle houden op de mensenstroom, dan kan een draaideur een goede oplossing zijn.

Elke situatie is uniek

Omdat elke situatie uniek is en automatische deuren uitkiezen en installeren veel expertise vraagt is het aan te raden altijd eerst uitgebreid met uw automatische deuren specialist om tafel te gaan zitten. Entrance in Barneveld in Gelderland is een goed voorbeeld. Hij zal u uitgebreid van advies kunnen voorzien welke deur voor u het meest geschikt is.

https://www.entrance.nu/index.html