Adviesportaal
Image default
Woningen

Breng je woonwensen in kaart voordat je op zoek gaat naar een woning in de regio Rotterdam

In Rotterdam verwisselen duizenden woningen ieder jaar van eigenaar. Een huis kopen kan een aantrekkelijke investering zijn en bovendien verhoogd het je woonplezier. Voordat je je echter vol overgave op de huizenmarkt stort en makelaars gaat benaderen is het aan te raden om voor jezelf een aantal belangrijke zaken te noteren. De belangrijkste twee zijn je persoonlijke woonwensen en het budget dat je beschikbaar hebt voor de aankoop en eventuele verbouwing van een woning.

Wat voor woning wil je?

Er zijn verschillende woningen beschikbaar. Een appartement, een rijtjeshuis, een vrijstaande woning, een twee-onder-één-kapwoning en nog een aantal andere woning types. Welk soort woning het beste bij je past is afhankelijk van waar je staat in het leven. Zie je een woning vooral als investering? Gaat het om je eerste huis of wil je ruimer gaan wonen? Heb je een kinderwens en wil je daarom gaan verhuizen? Ben je een echte klusser of wil je het liefst een woning die al helemaal af is? De antwoorden op dergelijke vragen bepalen hoofdzakelijk welk type woning het beste past bij jouw wensen, je huidige situatie en je toekomstige woonwensen. Dan kun je veel gerichtere vragen stellen aan een makelaar en kan deze op zijn beurt een betere inschatting maken van de makelaarskosten.

Wat is je budget?

Je budget is natuurlijk minstens net zo belangrijk als de soort woning die je wilt. Een makelaar in Rotterdam-Zuid kan beamen dat de prijs van een woning in Zuid gemiddeld een stuk lager ligt dan in de rest van Rotterdam. Kom je niet tot de woning die je graag wilt in Rotterdam, kijk dan ook eens iets verder dan de stadsgrenzen. Capelle aan den IJssel en Schiedam liggen op een steenworp afstand van de grote stad maar de huizenprijzen liggen vaak wel flink lager. Schrijf je in bij een makelaar uit Capelle en een makelaar uit Schiedam zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer er een woning vrijkomt die aan jouw wensen voldoet.