Adviesportaal
Image default
Sport

Zeilen een hobby van Bob Bulder

Zeilen, vooral lekker in de zomer maar ook een echte sport voor mensen het hele jaar door. Zo is zeilen ook een grote hobby van Bob Bulder de geschiedenisdocent. In je vrije tijd het water opgaan en de zeilen hijsen, dat is wat zeilliefhebbers het liefste doen. Maar ondanks dat het zo makkelijk lijkt, komt er nog heel wat kijken bij het zeilen. Toch blijft het een favoriete sport van velen en is het niet weg te denken van het water in de zomermaanden! Want wat is er nou lekkerder dan op een zeilboot zitten in de zomer?!

Bij het zeilen komen een heleboel technieken kijken, die je goed onder de knie moet hebben wil je echt goed kunnen zeilen. Zeilen houdt in dat een boot of schip met zeilen voortbeweegt doordat de zeilen de wind vangen. Je hebt dan ook verschillende typen zeilboten. Zo heb je bijvoorbeeld een schoener; hierbij is de achterste mast hoger of gelijk aan de voorste. Dan heb je een Ketch hierbij is achterste mast kleiner dan de voorste, dit geldt ook voor de Yawl maar daar is de achterste mast nog kleiner.

Termen

Wat ook van belang is bij het zeilen zijn de termen die ze gebruiken. Mocht je ooit op een zeilboot terecht komen dan is het handig wat af te weten van de termen die ze gebruiken. De meest bekende zijn waarschijnlijk wel stuurboord en bakboord. Stuurboord is de rechterzijde van het schip en bakboord de linkerzijde. Dan zijn er nog veel termen die te maken hebben met hoe de boot de wind vangt. Ook zijn er velen benamingen voor het materiaal en, de verzamelnaam voor alle zeilen is tuigage.

Ben je dus geïnteresseerd in zeilen als hobby of wil je er serieus mee aan de slag, weet dan wel dat je heel wat te wachten staat. Wil je advies dan kan je altijd een berichtje sturen aan https://twitter.com/BobBulder2 wie weet kan hij je wat meer vertellen over zeilen als hobby.

http://www.bobbulder.nl