Adviesportaal
Image default
Sport

Koolhydraten en Afvallen

 

Wat betekenen koolhydraten voor mijn afvalproces?

 

Koolhydraten en succesvol afvallen. Koolhydraten zijn natuurlijk een energie bron binnen al je spiercellen. Deze vorm van energie bestaat uit glycogeen wat opgeslagen licht in de spieren. Koolhydraten krijg je middels diverse vormen via voedsel binnen. Je kunt deze koolhydraten vervolgens in twee groepen opsplitsen namelijk snelle koolhydraten (snelle opname in het bloed) en de langzame koolhydraten (langzaam opgenomen in je bloed). De snellere variant vind je in eenvoudig verteerbaar voedsel zoals sportdrankjes, vruchtensappen en vaak met kleurstoffen en al erbij. Ook dingen als snoep, taart en andere niet natuurlijke suikers ook wel (slechte koolhydraten genoemd).

 

 

Wat zijn snelle koolhydraten nou exact:

Snelle koolhydraten worden snel opgenomen en geven daarom een snelle stijging in de insuline spiegel in je bloed. Hierdoor ontstaat er een sterke prikkel voor spieropbouw maar ook voor vetopbouw. Insuline heeft als hormoon dus een anabole werking. Ook wordt er IGF afgegeven, hierdoor komt er een groeihormoon vrij wat zorgt voor groei van spieren. Als je dus niet traint zou je in principe gen snelle koolhydraten moeten innemen, omdat het dan opbouw van vet veroorzaakt.

 

Waarom kun je beter voor langzame koolhydraten kiezen?

Langzame koolhydraten kun je in tegenstelling met de snelle koolhydraten op alle momenten in nemen. Deze koolhydraten verhogen de insuline spiegel namelijk nihil. Hierdoor wordt er dus ook geen koolhydraat als vet opgeslagen. Ook zorgen deze koolhydraten niet voor een versnelt honger gevoel. Langzame koolhydraten vind je in granen als bruinbrood, groente en en dergelijke. Deze koolhydraten worden door het lichaam gebruikt als brandstof en niet als opslag.

 

Het lijkt ons daarom belangrijk dat je voor jezelf in kaart gaat brengen wat je eet en wanneer je het eet. Zodat je een betere verhouding kunt realiseren. Afhankelijk van je intensiteit van je wekelijkse sporten en normale verbruik van koolhydraten zou je een Eiwit / sport shake erbij kunnen gebruiken om het allemaal net wat eenvoudiger voor je te maken.

 

Voor meer informatie en hartstikke gezonde sportvoeding kun je terecht op

www.eiwitshakestore.nl

 

 

http://www.eiwitshakestore.nl/