Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Waarom zou je een NLP opleiding gaan doen?

Ik krijg als NLP Trainer van de NLP Academie regelmatig de vraag waarom je een NLP opleiding zou gaan volgen. Een makkelijke vraag na zoveel jaren van training geven en coachen van anderen met behulp van Neuro Linguïstisch Programmeren. 

NLP gaat onder andere over effectief communiceren, niet alleen met anderen maar zeker ook met je zelf. Natuurlijk leer je ook hoe je nare emoties kunt vervangen door betere emoties zodat je bijvoorbeeld kunt afrekenen met het verleden en een mooie toekomst tegemoet kunt gaan. Of anderen door middel van slim gebruik maken van taal op een positieve manier kunt beïnvloeden.

 

Wat een NLP opleiding voor je kan betekenen?

Een NLP opleiding kan op meerdere vlakken iets voor je gaan betekenen. Een de mogelijkheden zijn daarbij legio. Of het nu gaat om jezelf persoonlijk te ontwikkelen of om dat het gaat om beter te leren verkopen of om je beter mentaal weerbaarder te maken tegen de ongemakken die leven af en toe met zich meebrengen.

 

Laat ik een aantal goede redenen voor je op een rijtje zetten.

 

Hoe je overtuigingen letterlijk kunt ombuigen.

„Ik kan het niet”, „mij lukt dat nooit”, „Ik nooit carriere maken”, „Vrouwen moeten altijd meer moeite doen om iets voor elkaar te krijgen”, „Doe maar gewoon want dat is al gek genoeg’ Allemaal overtuigingen hoe sommige mensen tegen de wereld aankijken. En dat kan soms  gaan wringen. Je wilt echt iets en het lijkt continu alsof je gas wilt geven en tegelijkertijd een onzichtbare voet op de rem staat.

Nu zijn overtuigingen ideeën van de werkelijkheid en nooit waarheid, alleen het vervelende soms is dat mensen hun eigen overtuigingen als absolute waarheden zijn gaan beschouwen en denken dit nooit meer te kunnen veranderen. En juist dat noemen we belemmerende overtuigingen.

NLP leert je inzicht te krijgen in de overtuigingen die je tegenhouden om je leven zo te leven zoals jij dat wilt en hoe je betere dingen leert te geloven zodat je je eigen ongekende potentie leert kennen.

 

Hoe je snel “echt” contact maakt met anderen, ook als het even niet zo makkelijk gaat.

Als je nagaat zal je de conclusie trekken dat je met de meeste mensen prima kunt opschieten en dat je met de meeste mensen snel een klik hebt. Immers, bedenk ik me, dat je meerdere malen mensen bent tegen gekomen waarvan je dacht :”Hé, wat een leuk persoon is dit” Grote kans dat jullie in „rapport” waren.

Rapport betekent niets anders dan een verbinding met de ander voelen en niet helemaal kunnen vertellen waarom.

Eveneens weet ik dat je ook wel eens iemand bent tegengekomen waarvan je dacht:”Oh, wat een vervelend persoon”. Geen probleem natuurlijk, want je loopt gewoon de eerste de beste nooduitgang uit, maar laten we eerlijk zijn, op je werk, in de kantine, in de supermarkt kom je vast wel eens die mensen tegen en je kunt gewoonweg niet meer de nooduitgang vinden of je moet gewoon met deze persoon aan de slag.

Dan is leren hoe je rapport maakt wel erg makkelijk. Het zorgt ervoor dat weerstand in gesprekken vermeden kan worden en iedereen een goed gevoel houd ook al kan de discussie hoog oplaaien. En je krijgt waardevol gereedschap in bezit om met iedereen makkelijk contact te maken zeker als je vindt dat je daar nog niet zo goed in bent.

Dus als je het nog niet zo makkelijk vind om contact te maken is rapport leren de meest makkelijke manier om contact maken makkelijk te maken.

In de komende dagen nog meer goede redenen om een NLP Practitioner te gaan doen.

 

http://www.nlpacademie.nl/nlp-opleiding