Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Fotografie Stage

De beroepspraktijkvorming (BPV) vormt een belangrijk deel van de opleiding fotografie op MBO-4 niveau. STUDIOVHF bij Zwolle is sinds 2011 een erkent leerbedrijf voor de opleiding tot fotograaf en biedt een stageplaats aan jonge fotografen in wording met een sterke drive successvol fotografisch ondernemer te worden.

De markt voor fotografie is aanzienklijk veranderd de afgelopen jaren en het aantal fotostudio’s voor zakelijke fotografie en fotozaken voor particuliere fotografie is aanzienlijk verminderd. Het vinden van een baan in de fotografie is dan ook erg moeilijk zo niet onmogelijk. Dit betekent dat voor afgestudeerde fotografie studenten er weinig anders opzit dan voor zichzelf te beginnen na de studie. Dat betekent nogal wat. Het fotografisch niveau moet op peil zijn om het onderscheid te maken tussen een professional en een amateur en bovendien moet er ook nog ondernomen worden. 

Fotograaf Zwolle

Toen fotograaf Vincent Hartman begin jaren negentig voor die keuze stond durfde hij het ook niet meteen aan en begrijpelijkerwijs ziet hij die afweging vandaag de dag terug bij de studenten die bij STUDIOVHF stage lopen. Desalniettemin biedt de Zwolse Fotostudio toch een stageplaats aan voor getalenteerde en gedreven fotografie studenten. 

De fotograaf heeft destijds zelf ook stage gelopen bij Combifoto Nederland en Kodak en de mogelijkheden die hem in de jaren erna geboden zijn om zich persoonlijk te ontwikkelen vormen een belangrijke basis voor het huidige commerciele succes van Fotograaf Zwolle, STUDIOVHF.

Inmiddels heeft STUDIOVHF haar aannamebeleid voor fotografie stagiars/stagiaires wel wat aangescherpt en er een speciale pagina aan gewijd op de website. Dit om het aantal aanvragen wat te channellen richting fotografie studenten die volgens de fotograaf uit het juiste hout gesneden zijn. Het gaat hierbij met name om de drive om goed beeld te maken en te experimenteren. Dit levert namelijk goed beeld op en in de zoektocht naar onderwerpen en het uitproberen van de verschillende technieken zal de student wel moeten netwerken en samenwerken, hetgeen een goed oefening is voor het latere ondernemen.

Fotostudio Zwolle

De fotostudio van Vincent Hartman is gevestigd net even bijten de stad Zwolle en is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie en portretfotografie. Op locaties door heel Nederland werkt het bedrijf aan interieurfotografie, bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. Het is een relatief kleine fotostudio die werk biedt aan twee fotografen en een stagiair. De stagiar wordt niet ingezet als goedkope arbeidskracht, maar krijgt de kans zichzelf te ontwikkelen en alles te leren waar behoefte aan bestaat. De samenwerking tussen de verschillende personen zorgt altijd weer voor een bijzondere dynamiek en frisse ideeen voor krachtige beeld voor de opdrachtgevers van het fotografiebedrijf.

Ben jij fotografiestudent en uit het juist hout gesneden? Bekijk dan of je aan het profiel voldoet en reageer!

 

https://www.studiovhf.com/stageplaats

Gerelateerde artikelen

Enorme wachtlijst bij rijscholen

Een NLP opleiding leert je een andere kant kennen.

Door cultuur samen sterk na corona