Adviesportaal
Image default
Marketing

Bitcoin-dal bereikt volgens verschillende bullish-signalen

De Bitcoin koers daalde al een tijdje, maar volgens verschillende indicatoren is de tijd van zakken binnenkort echt voorbij.  Waarom wij denken dat de koers van Bitcoin binnenkort weer gaat aantrekken, lees je hier.

Miners verkopen nog steeds, maar wel minder

Een van de belangrijkste indicatoren om te voorspellen wat de koers van een cryptovaluta gaat doen, zijn miners. Er zijn meestal verschillende invalshoeken wat betreft het gedrag van miners en de gevolgen voor de koers, maar er zijn toch meerdere experts die nu dezelfde richting op wijzen voor de koers van Bitcoin: omhoog.

Dit heeft allemaal te maken met een trendbreuk in afgelopen week. Miners verkopen nog steeds veel Bitcoin, maar verschillende analisten zien wel dat er gas terug genomen is. Vergeleken met januari, waarin op een dag wel tot 25000 Bitcoin verkocht werd door miners, is dat de afgelopen dagen maximaal 5000 geweest.

SOPR voorspelt minder verkopen en meer aankopen

Met een andere indicator, de Spent Output Profit Ratio (of SOPR afgekort), is volgens anderen het begin van een hernieuwde trend omhoog te zien. De SOPR berekent of iemand zijn Bitcoins met winst of verlies heeft verkocht. Data van alle losse verkopen worden daarbij aan elkaar gekoppeld, om zo over de gehele linie conclusies te kunnen trekken.

De waarde van de SOPR kwam voor het eerst onder 1. Dit houdt in dat er met verlies wordt verkocht. Je zou zeggen dat dit slecht nieuws is, maar dit ligt volgens de analisten anders. Zij zien dit als het einde van een langdurige verkoopdruk, omdat niemand met verlies wil verkopen. Zo begint langzaam een nieuwe trend omhoog.

Met deze nieuwe, lage waarde zou je ook kunnen zeggen dat de indicator voor Bitcoin gereset is. Door nu Bitcoin te kopen, koop je de ‘dip’ op, wat voordelig kan zijn als de koers straks weer gaat stijgen. Doordat minder mensen verkopen en meer mensen kopen, zal dit voordelig uitpakken voor Bitcoin.

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/