Adviesportaal
Image default
Links / Index

Specificaties tape bedrukken

 Specificaties tape bedrukken 123 Bedrukte Tape. 

Er gaat een gecompliceerde techniek schuil achter het bedrukken van tape. Er zit een groot verschil tussen het bedrukken van kartonnen dozen en tape, de tape kan niet digitaal bedrukt worden maar dit gebeurt door een speciale techniek genaamd flexografie. Flexografie betekend eigenlijk letterlijk bedrukken met een flexibele vorm. De tape wordt bedrukt doormiddel van een cliché gemaakt van een polymeer plaat waar delen zijn uitgesneden.

 

Wanneer er een cliché is ontworpen voor de bedrukking van de tape is de volgende stap het bedrukken van de tape. Dit is een belangrijke en nauwkeurige fase in het drukproces want de stempel moet precies geplaatst worden op de tape. Afhankelijk van de machine waarop de tape bedrukt moet worden kan er gebruik gemaakt worden van 1, 2, 3 of in sommige gevallen zelfs 6 cilinders. Voor elke stempel kan er maar een kleur per keer gebruikt worden, daarom moet de stempel na gebruik steeds weer opnieuw schoongemaakt worden en secuur terug geplaatst. Als de stempel eenmaal aangeschaft is kan deze ook meerdere keren gebruikt worden.

 

Er zijn verschillende bedrukkingen die toegepast kunnen worden op de tape, de verschillende opties zijn: positieve bedrukking (standaard), negatieve bedrukking, all over bedrukking en een under surface bedrukking. De positieve bedrukking is de standaard bedrukking en voor deze bedrukking wordt vaak gekozen, de ondergrond van de bedrukking is de kleur van de tape zelf en de opdruk wordt gedaan in de kleuren die hiervoor zijn gekozen. De negatieve bedrukking is eigenlijk een bedrukking die precies andersom gebeurt. De andere bedrukkingen zullen in de volgende blog toegelicht worden.

 

Bij het bedrukken van de tape is er geen mogelijkheid om wit in de bedrukking te gebruiken, deze kleur is niet dekkend genoeg en zal dus niet mooi worden tijdens de bedrukking (te doorzichtig). Er kan soms een uitzondering worden gemaakt voor het gebruiken van wit in de bedrukking op de tape, het is belangrijk dat dit overlegd wordt wanneer de bestelling voor de tape via de mail wordt geplaatst.

 

Wanneer de tape wordt bedrukt gaat dit aan een stuk door. Dit gebeurt niet rol per rol maar de tape wordt tussendoor gesneden wanneer de lengte voor een enkele rol bereikt is.

 

Vragen over een specifieke bedrukking? Neem vrijblijvend contact op met het team van 123Bedrukte Tape voor meer informatie of een vrijblijvende offerte