Adviesportaal
Image default
Internet

De appstore en de app

Iedereen die meegaat met de hedendaagse technologie weet wat een app is. Een app is een kleine programma die je op je smartphone kan downloaden. Dit kunnen spelletjes zijn maar ook informatieve of educatieve apps. Tegenwoordig zijn er ook apps te verkrijgen die door bedrijven uitgebracht zijn. Je kunt hierbij denken aan de app van Just-Eat waarmee je gemakkelijk eten kan bestellen.

App ontwikkelen

Na de komst van de app zijn er steeds meer mensen een app gaan ontwikkelen om er geld mee te verdienen. Er zijn genoeg mensen die door het ontwikkelen van een succesvolle app miljoenen verdienen. Het maken van een app kan je veel geld kosten en dat wil je graag wel terug verdienen ( als dit je einddoel is). Je kunt denken aan de volgende kostenposten wanneer je een app wilt laten maken.

  • De ontwerpkosten
  • De programmeerkosten
  • Onderhoudskosten
  • Promotiekosten

Er zijn mensen die veel geld betalen voor het maken van een app. Dit kun je voorkomen door bij meerdere personen een prijsopgave op te vragen. Daarbij is het wel belangrijk dat je referenties opvraagt van diegenen, zodat je een beeld hebt van zijn of haar kunnen. Eveneens zijn er platforms op het internet te vinden waarop je gemakkelijk in contact kunt komen met designers en programmeurs van apps. Meestal heb je op die websites ook de mogelijkheid om referenties te plaatsen. Door deze referenties te lezen kun je bepalen of de designer of programmeur de geschikte persoon is waarmee jij zaken wilt doen.

Tegenwoordig heb je ook websites waar je eigenhandig een app kunt bouwen. Op de website wordt je in een aantal stappen uitgelegd hoe je een app bouwt. Het nadeel van deze methode is dat je in de meeste gevallen maandelijks een bedrag moet afdragen. Daarnaast is de app van slechte kwaliteit waarmee je in de meeste gevallen geen succes mee zal boeken.

Zakelijke app

Er zijn ook bedrijven die hun app aanbieden in bijvoorbeeld de Appstore. Dit zien we tegenwoordig steeds meer vaker tegenkomen. Bijvoorbeeld een kapperzaak wil meegaan met de tijd en door een kappers app te laten maken blijven ze in de schijnwerpers. En een makelaar heeft een makelaars app om zijn huizen te promoten

http://imediastars.nl/app/kapper