Adviesportaal
Image default
Internet marketing

Drie alternatieven voor de Bitcoin

Drie alternatieven voor de Bitcoin

Bitcoin is de allereerste cryptocurrency en daarom het meest bekend. De koers van de Bitcoin is in de afgelopen jaren enorm gestegen en van alle cryptocurrency’s is deze ook het meest stabiel. Daarnaast is de Bitcoin de meest geaccepteerde cryptocurrency bij webwinkels, entertainment sites en ook bij fysieke retailers en kun je ze bij alle grote wisselkantoren (inclusief Bitvavo.com) kopen.

Bitcoin is de cryptocurrency waarmee die je door deze brede acceptatie het beste kunt gebruiken voor digitale transacties, maar er zijn honderden kapers op de kust die deze positie van Bitcoin willen overnemen. Hier vind je drie interessante alternatieven.

  1. Ethereum

Ethereum is beschikbaar sinds 2015 en heeft sindsdien veel groei meegemaakt. Ze staan het meest bekend om hun “smart contracts”. Dit is een methode waarmee ze proberen het grootste probleem van crypto’s aan te pakken en dat zijn de onomkeerbare transacties. Met deze “smart contracts” is het mogelijk om je crypto’s terug te krijgen als de andere partij de overeenkomst schendt. In de wereld van cryptocurrency’s is dit een belangrijke stap vooruit.

  1. Ripple

Ripple is een crypto die probeert de financiële instanties bij de digitale valuta’s te betrekken. Ze doen al zaken met bekende creditcards, banken en betaalsystemen. Het grote voordeel van Ripple is dat ze een eigen wisselkantoor hebben waarmee Ripples kunnen worden omgewisseld naar onder andere euro’s, yens en U.S. dollars. Ripple staat ook bekend om de bijzonder lage transactiesnelheid.

  1. Dogecoin

Dogecoin is een variatie op de eerder uitgebrachte Litecoin. Dogecoin is te herkennen aan het feit dat er veel meer munten in de omloop zijn dan voor andere crypto’s. Hierdoor is het een interessant experiment voor de experts die erop wachten om te zien hoe dit invloed heeft op de koers en een mogelijke dreigende inflatie. Wordt het een succes, dan heb je geïnvesteerd in een crypto waarvan er meer units in omloop zijn dan van elke andere digitale valuta, met alle voordelen van dien.

 

https://bitvavo.com/nl

Gerelateerde artikelen

Kies voor zoekmachine optimalisatie in Rotterdam

Story vertellen – wat is het en hoe verschilt is

Database en marketing