Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Vitamine D is belangrijk voor iedereen

Iedereen weet dat levende organismen vitaminen nodig hebben. Deze krijgen ze meestal binnen door ze te eten. Het is belangrijk voor bijvoorbeeld de groei van een kind, het aanmaken van energie en het gezond blijven. Als je van de meeste vitaminen een overdosis neemt, heeft dit geen effect. Deze plas je gewoon uit als normale ontlasting. Maar bij vitamine A en E moet je opletten. Als je deze genoeg binnenkrijgt, moet je die niet extra gaan eten. Daar kun je namelijk ziek van worden.

Maar bij alle andere vitaminen is het wel belangrijk dat tekorten aangevuld worden met supplementen. Bijvoorbeeld zeker bij vitamine D. Dit is een moeilijk te verkrijgen vitamine in landen waar de zon weinig schijnt, aangezien deze vooral via de zon verkregen wordt. In Nederland zijn er bijvoorbeeld bijna nooit genoeg zonuren om te voorzien in een voldoende aantal vitamine D. Maar het kan wel nadelig zijn voor mensen als ze kampen met een vitamine D tekort.

Een tekort van vitamine D zorgt ervoor dat je moe bent en eigenlijk nergens zin in hebt. Buiten dat heeft vitamine D ook nog een negatieve invloed op de spieren. Het kan absoluut geen kwaad om te beginnen aan supplementen als je twijfelt. Een overdosis nemen is bijna onmogelijk, dan zou iemand héél veel moeten nemen, maar hoge dosissen zijn verboden in Nederland.

Als je van plan bent om te beginnen aan supplementen, heb je heel erg veel keus. Hierbij moet je eraan denken dat het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Je kunt beter tien duurdere pilletjes hebben die werken, dan honderd goedkope die je beter weg kunt gooien. Het is nooit een miskoop om te kiezen voor tabletten van bijvoorbeeld doctors en jarrow. Dit zijn goede bedrijven die er veel aan doen om hun klanten tevreden te houden. Een aanrader dus!

http://www.topvitamins.nl