Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Cholesterol

Elke dag zijn er op de televisie en radio vele reclames te horen waarbij er geadverteerd wordt voor producten die een positieve werking op het cholesterol gehalte. De bekendste reclame is misschien wel de reclame van Becel. De boter van dit merk zou een aanzienlijke verbetering van het cholesterolgehalte inhouden. Maar wat is cholesterol nu eigenlijk? Cholesterol is in feite een bouwstof voor cellen en hormonen. Het is dus een essentiële stof en zonder cholesterol kunnen mensen in feite niet leven. Echter is een te hoog cholesterolgehalte weer een gevaar voor de mens want een hoog cholesterolgehalte vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Hoe komt het lichaam nu eigenlijk aan de bouwstof cholesterol? Dit gebeurt op twee manieren: het lichaam maakt de stof zelf aan en het lichaam krijgt de stof binnen via voeding. Het orgaan wat verantwoordelijk is voor de productie van cholesterol is de lever, hierbij spelen ook vetten een rol van betekenis.

Hoe komt het nu dat sommige mensen een te hoog cholesterolgehalte hebben? Dit heeft verschillende oorzaken zo is het eten van veel verzadigd vet een belangrijke factor. Daarnaast is het hebben van overgewicht of diabetes ook een risicofactor. Mensen kunnen ook last hebben van een traag werkende schildklier, dit verhoogd tevens de kans op een hoog cholesterolgehalte. Als laatste is het ook bekend van bepaalde medicijnen dat ze een negatief effect hebben op het cholesterolgehalte.

Wanneer een persoon met een verhoogd cholesterolgehalte rondloopt is het van belang dat hier zo snel mogelijk wat aan gedaan wordt want het kan dus echt gevaarlijk zijn. Tegenwoordig zijn er allerlei middelen verkrijgbaar die hier tegen kunnen helpen. Zo zijn er natuurlijke supplementen die een verlagend effect hebben op het cholesterolgehalte. Deze natuurlijke cholesterolverlagende middelen zijn te koop in haast iedere apotheek maar daarnaast ook tegenwoordig in veel online webwinkels .

http://www.oligo-pharma.nl/