Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Alternatieven voor botox & fillers

Rimpels hoort nu eenmaal bij het ouder worden maar bij sommige personen komt dit al op jonge leeftijd voor waardoor ze er een stuk ouder uitzien dan ze feitelijk zijn.  Voor sommige mensen is het zo erg dat ze hiervoor een behandeling willen ondergaan, de behandeling die men het meeste ondergaat is de rimpelbehandeling met injectables zoals botox en fillers. Waar mensen niet van op de hoogte zijn, is dat er ook nog alternatieven zijn  om rimpels tegen te gaan.  De 2 alternatieven waar wij het over gaan hebben is Ilopiflling, Thermage.

Lipofilling is de behandeling waar men gebruik maakt van het eigen lichaamsvet. Men haalt het lichaamsvet weg op een andere plaats, daarom dat er altijd een liposuctie vooraf gaat aan een  lipofilling behandeling.   Deze behandeling word gebruikt om  contouren en volume in je gezicht te creëren.  Deze behandeling is populair omdat men gebruik maakt van eigen lichaamsvet en dus niet van andere stoffen.  Lipofilling  kan gemakkelijk als alternatief voor fillers gebruikt worden omdat men hier in principe hetzelfde doet alleen maakt men gebruik van het eigen lichaamsvet.

Voordelen Lipofilling

–          Men maakt gebruik van je eigen lichaamsvet

–          Veilige behandeling daardoor

–          Zorgt voor een permanent resultaat

Nadeel Lipofilling:

–          Geen garantie op het resultaat omdat  na een tijd een deel van het vet weer zal verdwijnen, daarom is het beste als je deze operatie 2 keer ondergaat.

Thermage is eigenlijk een mini-facelift, waar men geen operatie ondergaat . Deze behandeling kan ervoor zorgen dat je kaaklijn, hals huid, voorhoofdhuid en neus-lippen plooi strakker komt te staan.   Hier gebruik men een pistoolvormig apparaat  wat ervoor zorgt dat door de hitte onderhuidse beschadigingen  worden opgelopen zodat het collageen zijn werk gaat doen wat zorgt voor een strakkere huid.   Deze behandeling is meer een alternatief voor botox Amsterdam dan voor fillers omdat thermage niets opvult maar maakt het de huid gewoon strak.

Voordelen Thermage:

–          Resultaat direct zichtbaar

–           Optimaal resultaat zichtbaar na 3 maanden omdat het collageen zijn werk ook nog blijft doen na de behandeling

–          Resultaat kan verschillende jaren zichtbaar blijven

Nadelen Thermage:

–          Werking verschilt van persoon tot persoon

–          Resultaat is soms teleurstellend

–          Kan erg pijnlijk zijn

–          Ontstaan van roodheid, zwellingen of blaren

http://injectableklinieken.nl/nl/