Adviesportaal
Image default
Fotografie

Flitsen bij bruidsfotografie

Er zijn veel fotograferen en er zijn ook veel bruidsfotografen. Maar elke fotograaf werkt weer anders. Zo zal het meerendeel van de fotografen met beschikbaar of natuurlijk licht willen werken. Dat is een keuze maar het kan ook onkunde zijn van flits apparatuur. En dat terwijl flitsen niet moeilijk kan zijn en het ook niet is. Maar ja de meeste bruidsparen verwachten wel van een bruidsfotograaf Utrecht bijvoorbeeld dat de momenten van de dag en de emoties vast gelegd worden, is dat dan te doen in combinatie met flitsers? In principe wel ja en daarover geef ik een uitleg. Een andere vraag die bij je op zal komen is wellicht: is het niet veel gedoe en kost het niet veel tijd als de bruidsfotograaf gaat flitsen? Nee dat kost niet meer tijd en ook dat zal ik uitleggen waarom niet.

 

Ten eerste zal de trouwfotograaf nijmegen bijvoorbeeld veel kennis hebben van de flitser. Daarmee bedoel ik dat hij of zij weet hoe de flitser werkt en waar toe te passen. Bijvoorbeeld bij de visagie en het kappen van het haar kan je een flitser gebruiken en daarmee kan je absoluut de momenten vangen die zo gewenst zijn door het bruidspaar. Dus niemand heeft last van die fltiser, maar je hebt wel de gave effecten van bijvoorbeeld het prachtige licht als er net haarlak wordt gespoten.

Bij de fotoshoot kan ook een flitser ingezet worden zonder inbreuk te doen op de intimiteit van het bruidspaar. En zelfs bij de ceremonie kan een flitser ingezet worden. Ik heb het hier trouwens wel steeds over off camera flash dus dat de flitser niet OP maar los van de camera gebruikt wordt.

Bij het diner kan ook een fliter neergezet worden in combinatie met lange sluitertijd behoud je de sfeer van bijvoorbeeld het kaarslicht maar krijg je net even die lichtkrans om het bruidspaar bijvoorbeeld zodat het bruidspaar er mooi uitpopt.

Trouwfotograaf Nijmegen past dit bijvoorbeeld regelmatig toe. En een feestavond zonder meerdere flitsers is eigenlijk ondenkbaar. Ook hier wordt een techniek gebruikt die niet iedere fotograaf zal snappen, maar bij een bruidsreportage Amersfoort is dit bijvoorbeeld toegepast. Het geeft sublieme en te gekke effecten aan je bruidsreportage.

Maar kost dit niet enorm veel tijd? NEE, dat kost echt niet meer tijd. De flitsers zijn klein en compact en de statiefjes waarmee wordt gewerkt zijn ook heel klein en licht. Dat betekend dat er niet een hele stellage opgebouwd hoeft te worden. Het werkt allemaal heel snel en simpel, mits de fotograaf genoeg ervaring heeft natuurlijk!

 

 

 

 

 

 

 

https://www.corrinep.nl/bruidsfotograaf-utrecht/