Pomme de terre recept door Henk van Wilsum

Een pomme de terre beteknt is het Frans een aardappel. Zoals wij Nederlanders weten zijn er veel gerechten te maken met aardappelen! Gebakken, gekookt of als puree, het is allemaal mogelijk. Hieronder volgen echter nog andere lekkere Franse recepten voor een gerecht met de veelzijdige aardappel. Deze recepten zijn van kok Henk van Wilsum. Van Wilsum heeft het grootste gedeelte van zijn leven in Frankrijk gewoond en is zo aardig geweest om wat van zijn keukengeheimen met ons te delen. 

Pommes de terre dauphinoises
Dit Franse aardappelgerecht is heerlijk als bijgerecht bij verschillende soorten maaltijden. Het vereist dat de aardappels in erg dunne plakjes worden gesneden. Vervolgens moeten ze in een grote pan gelegd worden en wordt de oven voorverwarmd op 180 graden. Giet melk over de aardappels zodat ze net bedekt worden en voeg zout, peper, nootmuskaat en laurierblad toe. Laat dit 10 minuten langzaam koken totdat de aardappels zacht beginnen te worden. Vet vervolgens een ovenschaal in en leg knoflook op de bodem. De aardappels en melk gaan daar weer overheen. Maak het geheel af met een dun laagje crème fraîche en bak ze 1 uur lang totdat ze goudbruin zijn. Klaar zijn de heerlijk romige aardappels!

Tarte au pomme du terre
Ook een tarte au pomme du terre, oftewel een aardappeltaart, behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor moet een springvorm worden ingevet en bebloemd. Vul vervolgens een kom met crème fraîche, ei, peper, zout en fijngehakte peterselie naar smaak. De geschilde aardappelen moeten in dunne plakjes gesneden worden en in een pan gekookt voor 15 minuten, terwijl de oven wordt voorverwarmd op 200 graden. Vergeet niet tevens een ui in ringen te snijden en die ringen weer te vierendelen. Als de aardappelen wat zacht zijn, maar niet gaar, bedek je de bodem van de springvorm eerst met filodeeg en leg je daarna de aardappels laag voor laag neer. Wissel dit af met een beetje ui en het crème fraîche mengsel. Giet als laatste een beetje van dit mengsel samen met wat geraspte kaas over de bovenkant van de taart en plaats dit in de oven. De taart moet ongeveer 45-60 minuten bakken, totdat de bovenkant goudbruin is. Klaar is de lekkere aardappeltaart!

Voor aanvullende informatie over Henk van Wilsum en meer leuke kook weetjes kunt u een keer kijken op zijn Facebook profiel. 

http://www.marketingfacts.nl/profiel/222189

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren

Vitabella pootaardappelen: De beste start voor uw teelt

Quik Pootaardappelen is al jarenlang dé specialist in pootaardappelen. Het familiebedrijf heeft zich volledig gericht op het kweken en leveren ...

Wanneer treden symptomen van koemelkallergie meestal op?

Symptomen van koemelkallergie treden meestal op binnen enkele minuten tot enkele uren na het consumeren van melk of melkproducten. In ...

Is het goed om veel eiwitten te eten?

Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon en spelen een belangrijke rol in tal van lichaamsprocessen. Ze zijn ...

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid met een refurbished koffiemachine

Ben je op zoek naar een hoogwaardige koffiemachine, maar wil je tegelijkertijd duurzaam en voordelig bezig zijn? Een refurbished koffiemachine ...

Hoe beheer je een bedrijfskantine effectief en efficiënt?

Het beheren van een bedrijfskantine kan een uitdaging zijn, maar het is ook een kans om je medewerkers een waardevolle ...

Waarom kiezen voor vitamine D zonder toevoegingen?

Het beste vitamine D zonder toevoegingen vinden kan een uitdaging zijn in een markt die overspoeld wordt met supplementen. Vitamine ...

De Perfecte Espressomachine Kiezen: Een Gids

De keuze voor een espressomachine kan overweldigend zijn gezien het brede scala aan beschikbare opties. Van beginners tot doorgewinterde barista’s, ...

Lunch opties via webshop in Den Haag

Een heerlijke lunch bestellen hoeft geen gedoe te zijn. Voor iedereen in Den Haag die op zoek is naar verse ...

Dit zijn de trends voor kant- en klare maaltijden

Al jarenlang stijgt de vraag naar kant- en klare maaltijden. Waar vroeger moeder de vrouw de halve dag in de ...

Waarom rauwe honing kopen een goede keuze is

Bij de keuze voor een natuurlijke zoetstof draait alles om kwaliteit en smaak. Rauwe honing kopen bied je niet alleen ...

Waar komen oesters eigenlijk vandaan?

Verse oesters komen uit diverse wateren over de hele wereld. Oesters zijn schelpdieren die gedijen in zout- of brakwateromgevingen, met ...

Waarom vegan eiwitten goed zijn voor jou

Vegan eiwitten, afkomstig van plantaardige bronnen, worden steeds populairder vanwege hun gezondheidsvoordelen en voedingswaarde. Ze bieden een uitstekende bron van ...

Ontdek het gemak van de online slager

Het is een feit dat de wereld van het winkelen drastisch is veranderd. Tegenwoordig kunt u bijna alles online kopen, ...

Vlees kopen bij een slagerij nabij Gemert

Houdt u op en duur wel van een lekker stukje vlees? Gaat van het idee van perfect bereid lapjes, pootjes ...

De voordelen van het inhuren van een cateraar voor een groot feest

Het plannen en organiseren van een groot feest kan een uitdagende taak zijn. Of het nu gaat om ene bruiloft, ...

Maak overheerlijke gerechten door deze cheddarkaas te kopen

De beste gerechten maak jij door cheddarkaas te kopen van Dairymaid. Deze groothandel maakt zijn eigen cheddarproducten en de smaak ...